Afbeelding
ingezonden mededeling

Tips om een wandeling leuk te maken

Zakelijk Zakelijk nieuws 388 keer gelezen

Dat wandelen goed voor je is weet iedereen. Lekker in de frisse buitenlucht, werken aan de conditie en vet verbranden. Alhoewel vele mensen graag een wandeling maken, is er ook een groep die het meer ziet als een noodzakelijk kwaad. Omdat de hond uitgelaten moet worden bijvoorbeeld of omdat een dagelijkse wandeling door de arts wordt aanbevolen. Hoe wandelen toch een leuke bezigheid kan worden laten we je hier zien aan de hand van een paar tips.

Heb oog voor de omgeving

Maak van een wandeling een ‘verslag’ wat je later terug kunt kijken. Ga wandelen op diverse momenten van de dag en maak ondertussen foto’s. Het moment dat de zon ondergaat in de zee, de meeuwen die boven het water hun prooi proberen te pakken te krijgen, een eenzame fietser die de wind trotseert of de prachtige paddenstoelen die in grote getale in het bos aanwezig zijn. Er zijn zoveel mooie momenten om vast te leggen dat je eigenlijk vergeet dat je met een wandeling bezig bent. Maak er diverse fotoboekjes van zodat je een reminder voor jezelf hebt waarom wandelen best wel leuk is.

Wandeltijd nuttig besteden

Tijdens het wandelen kun je best wat anders doen. Het beluisteren van een podcast bijvoorbeeld of een luisterboek. Ook kan je ondertussen een taalcursus volgen. Handig wanneer je tijdens een vakantie aan het wandelen bent en in het Spaans de weg wilt vragen naar de dichtstbijzijnde ‘tabernas’ om een verkoelende cava te drinken. Je moet trouwens niet raar opkijken wanneer mensen je onderweg bevreemd aankijken wanneer je hardop woorden en zinnen uitspreekt. En laat je niet teveel afleiden maar houd oog voor je omgeving.

Samen leuker als alleen

Kun je de motivatie niet opbrengen om regelmatig te gaan wandelen? Richt dan een wandelclubje op. Onder mensen uit de buurt, vrienden of door het te vragen via social media zijn er vast wel een aantal te vinden die het alleen wandelen ook niet zien zitten. Door samen te gaan motiveer je elkaar en krijg je onderweg leuke gesprekken. Natuurlijk is het fijner wandelen wanneer de zon schijnt. Maar een regenbui trotseer je met een paraplu. En wat is er leuker dan dat jullie met de hele groep met bedrukte paraplu’s wandelen? Hetzelfde geldt voor kou, al kun je je daartegen kleden. Door een lekker warme trui te dragen bijvoorbeeld. Met bedrukte truien vallen jullie als wandelclubje ook nog eens lekker op. Even pauzeren met een mok dampende chocolademelk met een scheutje rum en je bent zo weer warm.

Kies regelmatig een andere wandellocatie uit

Om het wandelen leuk te houden kies je regelmatig voor het lopen van een andere route. Dat hoeft niet altijd in je directe omgeving te zijn. Je kunt het ook combineren met een mini-vakantie elders in het land. In een bosrijk gebied, langs de kustlijn of in het bergachtige zuiden. Al wandelend ontdek je de mooiste plekjes van ons land.

Uit de krant