Afbeelding

Herdenkingscantate Watersnoodramp in Oude-Tonge en Stellendam

Watersnoodramp 1.113 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Onderdeel van de Watersnoodherdenking zal de uitvoering van de Herdenkingscantate 1953-2003 zijn.  De Herdenkingscantate wordt uitgevoerd op  woensdag 1 februari om 20.00 uur in de Hervormde kerk te Oude-Tonge en op zaterdag 4 februari om 20.00 uur in de hervormde kerk te Stellendam. De toegang tot de uitvoering is gratis, de kerk is open om 19.30 uur.

Componist Arie J. Keijzer is in 1932 geboren in Nieuwe Tonge en heeft als 20-jarige de watersnoodramp in Nieuwe-Tonge meegemaakt. De watersnoodramp heeft hem erg aangegrepen en dat maakt de cantate tot een indrukwekkend stuk.

De cantate is voor Groot koor, Mannenkoor, Kamerkoor, Sopraan, Orgel en slagwerk gecomponeerd. Het publiek zingt bepaalde coupletten mee. De herdenkingscantate duurt 55 minuten en bevat veel variatie. Veelvuldige koorzang wordt afgewisseld met twee aria’s, een orgelsolo en samenzang.

Projectkoor en medewerkers

Het projectkoor herdenking 70 jaar watersnoodramp bestaat uit 65 koorleden en het Kamerkoor, samengesteld uit Fiori Musicali. De algehele leiding bij de uitvoering van de Herdenkingscantate is in handen van Jan Bezuijen, de soliste is Marlotte van ’t Hoff, organist Johan van Broekhoven, registrant Hans Villerius en het slagwerk wordt verzorgd door Cees Boelaars en Gerrit Zwerus. De opening wordt in Oude-Tonge verzorgd door Ds. M. Kreuk en in Stellendam door Ds. W.J. van den Brink.

Werkgroep

Al ruim een jaar is de Werkgroep projectkoor Herdenking 70 jaar Watersnoodramp bezig met de organisatie van de twee uitvoeringen. De Werkgroep is blij en dankbaar dat het projectkoor samengesteld kon worden in de coronaperiode en dat al de koorleden en medewerkers zo hard aan de cantate willen meewerken. De uitvoeringen zijn mogelijk gemaakt door de Gemeente Goeree-Overflakkee en de Hervormde gemeenten van Oude-Tonge en Stellendam. De Werkgroep heet iedereen van harte welkom.

De Herdenkingscantate vindt plaats in de volgende kerken:

Hervormde kerk Oude-Tonge, Kerkring 1.

Hervormde kerk Stellendam, Bosschieterstraat 6.

Afbeelding

Uit de krant