(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

NTVV moet opnieuw meerdere erkennen in OFB

Sport 308 keer gelezen

NIEUWE-TONGE - Het eerste elftal van NTVV heeft opnieuw haar meerdere moeten erkennen in streekgenoot v.v. OFB. In een onvervalste derby, voorzien van alle heersende sentimenten, trokken de Plaatenaars uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind.

Het spel golfde op en neer in de beginfase. Beide teams hielden elkaar redelijk in evenwicht, ofschoon de aanvallen van de rood-zwarten ietwat dreigender oogden. Na al twee keer te zijn afgevlagd voor buitenspel leek het spreekwoord ‘driemaal is scheepsrecht’ zijn naam eer aan te doen toen Neal Kuiper door Lars Hollaar op maat werd bediend, maar het schot kon juist op tijd worden geblokt door de OFB-defensie. Na een snel genomen inworp arriveerde de bal kort daarna bij Thijmen Bom die niet aarzelde en NTVV-goalie Davy Schellevis met een droge knal kansloos liet.

NTVV op zoek naar de gelijkmaker

De Nieuwe-Tongenaren rechtten de rug en spoorden elkaar aan om een tandje bij te schakelen. ‘Sluit bij, sluit bij’, zo luidde het advies van een trouwe supporter aan de spelers, die de aanmoediging onmiddellijk praktiseerden, want in de slotminuten van de eerste helft was de thuisformatie voor even de bovenliggende partij. Een lange trap van Jasper van der Welle werd door Jens van Es doorgekopt naar Lars Hollaar, die er nét niet zijn schoen tegenaan kon krijgen. Nick van Alphen probeerde het daarna van grote afstand, maar zijn spijkerharde knal stoof over het vijandelijke doel.

Wedstrijd ontbrandt na rust

Daar waar er voor de pauze nog sprake was van enigszins behoudend voetbal, ging de rem er in deel 2 van deze derby volledig af. Na een misverstand in de defensie van de zebra’s belandde de bal bij Jelmer Overbeeke die de mogelijkheid evenwel niet wist te verzilveren. Even later was Jon Ketting dichtbij de 0-2, maar de middenvelder kon de bal nét niet over de doellijn manoeuvreren. De zebra’s namen in hun jacht op de gelijkmaker steeds meer risico’s, waardoor er achterin dikwijls hachelijke situaties ontstonden. Uit één daarvan krulde Matthieu Floor de bal fraai over doelman Schellevis heen, maar deze kon het leer met een fraaie safe over de lat de tikken.

Hectische slotfase na 1-2

De duels werden vinniger en soms op ’t randje, wat arbiter Vijverberg noopte tot het trekken van enkele gele kaarten. Tien minuten voor tijd leek Gert Aantjes de 1-1 op de pantoffel te hebben, maar zijn kanonskogel suisde centimeters langs de kruising. Met nog drie minuten op de klok was het dan toch Jelmer Overbeeke, die z’n klasse etaleerde door met een fraai stiftje Schellevis te passeren en de 0-2 liet optekenen. Uit de aftrap pompte Nick van Alphen de bal in ’t doel van OFB en te midden van een kluwen van spelers wist Youri Kievit de bal achter Dorsman te jagen. De 1-2 zorgde voor een tumultueuze eindfase en véél spanning over en weer, maar toen referee Vijverberg voor het laatst zijn fluitsignaal liet schallen, keerden de Plaatenaars met drie punten op zak huiswaarts en moest NTVV berusten in een nieuwe nederlaag.

Uit de krant