Gert Aantjes schreeuwt het uit na zijn beslissende treffer.
Gert Aantjes schreeuwt het uit na zijn beslissende treffer.

Collectief sterk NTVV in slotminuten langs SV Simonshaven

Sport 393 keer gelezen

NIEUWE-TONGE - NTVV heeft de eerste beproeving van de tweede seizoenshelft met glans doorstaan. Op het goed bespeelbare veld van de Kopernis werd ‘angstgegner’ SV Simonshaven dankzij een fraaie treffer van Gert Aantjes in de slotfase met 1-0 verslagen.

De wind woei, zoals zo vaak op Sportpark de Kopernis, stevig en dat betekende dat veel lange ballen hun eindbestemming niet bereikten. Na tien minuten werd een vrije trap van Brett van Vliet tot bij Jasper van der Welle afgeleverd die doelman Mike Kok met een kopbal testte, maar de uitstekende goalie was ter plaatse en pakte de inzet klemvast. Even later passte Neal Kuiper de bal na een flitsende counter opzij naar Duncan van der Made, maar weer fungeerde Kok als spelbreker voor de zwart-witten.

Weinig kansen, spanning te over

Na ruim een half uur spelen kroop Simonshaven wat meer uit haar schulp en trachtte het aan de hand van hun beste man Jair van Kempen scheurtjes in de verdediging van NTVV te formeren. Een slippertje achterin bij de Nieuwe-Tongenaren zorgde plots voor gevaar, maar laatste man Jasper van der Welle wist te bal op tijd te onderscheppen. Aan de andere kwam kwam Lars Hollaar luttele centimeters tekort om een vernuftige pass van Malcolm Jeronimus in een doelpunt om te zetten. De rust werd zonder al te veel hoogtepunten en goals bereikt en dat was een juiste afspiegeling van het spelbeeld, want beide elftallen waren zéér aan elkaar gewaagd in helft 1.

Vinnig begin tweede akte

Op een inmiddels zonovergoten Sportpark Kopernis schoten beide ploegen met veel venijn uit de startblokken. Alle schroom leek overboord te gaan met de zege als doel. Malcolm Jeronimus gaf de bal na zo’n 10 minuten speeltijd op een presenteerblaadje aan Neal Kuiper, maar de topschutter wist het leer nét niet in de touwen te werken. ‘Mijnheer Aantjes, warmlopen nu’, sommeerde Carlos Fortes naar de bank, waarna Gert onmiddellijk aan zijn warming-up begon. De wissel was aanstaande wanneer Emiel Buijs ploeggenoot Jens van Es wegstuurde, die zich sierlijk van zijn opponent ontdeed en alléén op Mike Kok afstormde, maar de doelwachter wist de bal met een ultieme safe te pareren. NTVV werd allengs sterker en het wachten was op een goal.

Gert Aantjes zet NTVV in extremis op 1-0

De zebra’s kregen drie hoekschoppen op rij en uit de laatste kogelde Jens van Es de bal ineens op het doel van Kok, die als aan de grond genageld zag hoe de pegel dof op de lat uiteen spatte. ‘Wéér geen goal. Straks valt-ie bij ons’, bromde een NTVV’er angstig langs de lijn. Vijf minuten later legde NTVV de mooiste aanval van de dag op de mat, maar de bal die via veel schijven bij Lars Hollaar arriveerde, ging er weer niet in. 

Opnieuw pompte de thuisploeg de bal naar voren en via Brett van Vliet werd Gert Aantjes in stelling gebracht, die onverbiddelijk de trekker overhaalde en de 1-0 achter Mike Kok knalde. Simonshaven probeerde het daarna nog wel, maar de kracht en het geloof ontbraken om het NTVV écht lastig te maken, dat gedurende de 5 minuten extra tijd probleemloos overeind bleef waarna de overwinning kon worden gevierd.

Uit de krant