Afbeelding

Tieleman Keukens Run op zaterdag 19 november

Sport 697 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 19 november organiseert AV Flakkee de zeventiende editie van de Tieleman Keukens Run. Met de 5 en 10 kilometer hardloopwedstrijd, de jeugdonderdelen en de wandeltocht is er een breed aanbod.

De organisatie heeft dit jaar een aantal aanpassingen gedaan om het evenement te verbeteren. Zo is er een nieuw parcours uitgezet, afwisselend en zeer geschikt voor snelle tijden. De start en finish zijn bij AV Flakkee (Oostplaatseweg Middelharnis) waar ook douche- en kleedgelegenheid is. Ook is er een Flakkees kampioenschap gekoppeld aan de wedstrijd; maar ook als er sterke atleten van buitenaf komen is er nog steeds iets om voor te strijden voor de thuislopers. Het was voor AV Flakkee belangrijk om de Tielemanloop voort te zetten: “Het aantal regionale wedstrijden loopt terug, op het eiland zijn de Westrakloop, de Molenloop, de Bokbokaalloop en de Pallandtloop reeds van de kalender verdwenen, dat waren mooie wedstrijden. In deze tijd is gebleken dat het steeds moeilijker is om evenementen te organiseren, met name het vinden van vrijwilligers is een opgave. De Tielemanloop is de enige 10 kilometer wegwedstrijd op het eiland, een klassieke afstand die erg populair is. De 5 kilometer is een mooie afstand voor de beginnende lopers.”

Omdat de intocht van Sinterklaas ook op 19 november zal zijn, heeft de organisatie besloten om de starttijden te verzetten naar de ochtend. De jeugdonderdelen 400/800 meter op de baan starten om 09.45 uur en om 10.30 uur klinkt het startschot voor de 5 en 10km hardlopen. Na afloop is de prijsuitreiking in de kantine waar ook voor alle deelnemers een lekkere kop erwtensoep klaarstaat. De voorinschrijving is inmiddels geopend via avflakkee.nl. Ter plaatse kan nog tot een half uur voor de start worden ingeschreven. “Sporten is leuk, samen sporten is nog leuker, kom met je familie en vrienden en beleef hoe mooi de hardloopsport is!”

Uit de krant