Afbeelding

Tieleman Keukens Run terug op de kalender in vernieuwde vorm

Sport 479 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Na twee lastige jaren keert de Tieleman Keukens Run weer terug op de Flakkeese hardloopkalender, dit jaar op zaterdag 19 november. Het parcours is geheel vernieuwd en voor de 5 en 10 kilometer hardloopwedstrijd is tevens een Flakkees kampioenschap uitgeschreven. De organisatie is in handen van AV Flakkee met onderdelen voor jong en oud. “Een sportieve middag met de hele familie”, aldus de organisatie.

De Tieleman Keukens Run is toe aan zijn 17e editie en het is de enige 10 kilometer wegwedstrijd op het eiland. “De 5 en 10 kilometer op de weg zijn doorgaans hele populaire afstanden, waar zowel ervaren als beginnende lopers aan mee kunnen doen. Ook voor de snelle atleten is het een kans om hun persoonlijk record aan te scherpen, de nieuwe routes zijn daar zeer geschikt voor,” zegt de organisatie. Met start en finish op de atletiekbaan zal het complex van AV Flakkee het centrale punt vormen, faciliteiten als kleedruimtes en douches zijn eveneens aanwezig en na afloop is er in de kantine voor elke deelnemer een lekkere kop erwtensoep.

Het programma start om 12.15 uur met de jeugd tot en met 15 jaar, zij lopen op de baan de 400 en 800 meter. Het startschot van de 5 en 10 kilometer hardloopwedstrijd klinkt om 13.00 uur. Inschrijven is al mogelijk via avflakkee.nl, voorinschrijving kost 8 euro en inschrijven kan ter plaatse tot een half uur voor de start voor 10,00 euro. De jeugdonderdelen zijn gratis. Ook is het mogelijk om de routes van 5 en 10 kilometer te wandelen, inschrijfgeld 5,00 euro, start om 12.00 uur. Voor de eerste drie dames en heren op de 5 en 10 kilometer hardlopen zijn prijzen en voor de snelste Flakkeese dame en heer is een extra prijs. De organisatie hoopt op een mooie vernieuwde Tieleman Keukens Run.

Uit de krant