Lesly Wolters, directeur SRGO. (Foto: Love Rules)
Lesly Wolters, directeur SRGO. (Foto: Love Rules)

“We merken vooral dat binnensporten het zwaar te verduren hebben”

Sport 444 keer gelezen

REGIO - Als het om het faciliteren van sport, recreatie en evenementen gaat, is Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee een belangrijke speler in het veld. De stichting exploiteert sinds 2017 zeven accommodaties op het eiland, met een sportief, recreatief en cultureel aanbod voor alle doelgroepen. Directeur Lesly Wolters blikt terug op twee seizoenen vol beperkingen, maar kijkt ook vooruit naar het nieuwe sportseizoen.

SRGO is er voor geheel Goeree-Overflakkee en exploiteert zeven accommodaties, van Ouddorp tot Oude-Tonge. Er wordt gesport, maar er vinden ook voorstellingen, muziekevents en kerkdiensten plaats. Twee seizoenen met coronachecks, lege zalen en kantines zijn voor SRGO niet gemakkelijk geweest. “Het was een moeizame periode”, zegt Wolters. “Door het stoppen van de dienstverlening kun je niet bieden waar je met je personeel zo hard voor hebt gewerkt. Je kunt geen bezoekers meer ontvangen, die het sporten vanuit fysiek en sociaal oogpunt hard nodig hebben. Ook het financiële aspect was zwaar voor de exploitatie. Je wilt als organisatie goed voor je personeel zorgen. Dat hebben we gelukkig kunnen waarborgen.”

Prioriteiten

Wolters vertelt dat er prioriteiten zijn gesteld in het aanbod. “Dat was trouwens al voor corona beleidsmatig vastgelegd. Daarom ligt de nadruk bijvoorbeeld op zwemles, banen zwemmen en bewegingsonderwijs. Bowling en vrijzwemmen komen op de tweede plaats. Over dit beleid zijn afspraken gemaakt met de gemeente Goeree-Overflakkee.” Hoe het ervoor staat met de eilandelijke sporthallen? Prima, zegt Wolters. “Het onderhoud daarvan loopt gewoon door. Tijdens de sluiting vanwege corona hebben we onze tijd goed benut door de accommodaties waar nodig een upgrade te geven. Voor ons personeel was het fijn om bezig te zijn met onder andere schilderwerk of het aanbrengen van verbeteringen.”

Minder binnensporten

Hoewel er weer volop gesport kan worden, ijlen de effecten van corona nog na. Wolters: “We merken vooral dat binnensporten als badminton, korfbal en basketbal het zwaar te verduren hebben. Bij deze sporten ligt de gemiddelde leeftijd wat hoger en tijdens de lockdowns zijn mensen gewend geraakt om zelfstandig te sporten, passend bij hun agenda. We merken dat de verhuur voor deze sporten minder is dan eerst. Er wordt bijvoorbeeld een halve zaal gehuurd of er wordt minder lang gesport.” 

Mogelijkheden

Het komende sportseizoen wordt nog grotendeels bepaald door de bovengenoemde prioriteiten in aanbod. “We doen ons best om zoveel mogelijk mensen te faciliteren. Door krapte op de arbeidsmarkt zijn we niet zo heel actief als het om evenementen gaat en staat de horeca op een laag pitje. Die is op dit moment vooral ten dienste aan de sport, zodat er na het sporten gewoon een drankje kan worden besteld aan de bar.” Toch kijkt Wolters positief vooruit. “We richten ons nu vooral op de sport en op maatschappelijke activiteiten, maar ik zie zeker mogelijkheden. SRGO heeft veel vierkante meters beschikbaar en werkt graag samen met ondernemers, verenigingen en culturele organisaties. Het bundelen van de gezamenlijke organisatorische krachten kan tot mooie sportieve en culturele activiteiten of evenementen leiden. Het is dan ook de moeite waard om daarover contact met ons op te nemen.” 

Meer informatie over SRGO is te vinden op www.sr-go.nl.

Uit de krant