Afbeelding

De Staver biedt Goeree-Overflakkee zaalvoetbalmogelijkheden

Algemeen 359 keer gelezen

Voor de voetballiefhebbers op Goeree-Overflakkee is recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk geen onbekend terrein. Jaarlijks wordt er in december gestreden om de Champions League. Dat succes wilt De Staver nu continueren. Met het opzetten van nieuwe drie zaalvoetbalcompetities en het oprichten van een zaalvoetbalclub, hoopt De Staver de beste zaalvoetballers van Goeree-Overflakkee bij elkaar te brengen. "Op deze manier faciliteren en continueren we sportontwikkeling op het eiland," aldus algemeen manager Lesly Wolters.

Jaarlijks is de zogenoemde Champions League een groot succes op de zaalvoetbalvelden van recreatiecentrum De Staver. "De voetbalclubs van Goeree-Overflakkee nemen het toernooi uiterst serieus," laat Lesly Wolters van het Sommelsdijkse recreatiecentrum – dat ook beschikt over onder meer een subtropisch zwemparadijs, tennishallen, partyzalen en een zonnestudio – weten. "Er staat echt prestige op het spel."
Samen met de try-outs voor tieners, afgelopen winter, heeft het de algemeen manager op het idee gebracht om een aantal zaalvoetbalcompetities te organiseren. "We willen in het kader van vrijetijdsbesteding op vrijdagavond een competitie voor de tieners organiseren. Daarnaast hopen we op zaterdagavond, om de paar weken, een competitie voor senioren op te kunnen zetten. We zien ook graag de mannen van 35 jaar en ouder aan het werk." Naast interne competities, die op dit moment niet bestaan in Middelharnis of Sommelsdijk, mikt Wolters op de oprichting van een officieel zaalteam. "Dat team zou dan moeten gaan spelen in een echte KNVB-competitie. Het zou geweldig zijn om de beste zaalvoetballers van Goeree-Overflakkee te mobiliseren."
Wolters is nu aan het inventariseren of zijn plannen doorgang kunnen vinden. "Daarvoor moeten er voldoende inschrijvingen zijn. Overigens is het zo dat één van de competities niet door kan gaan, maar de andere twee wel." Met de zaalvoetbalactiviteiten wil De Staver mensen verbinden. Wolters: "Dat is ons doel met deze plannen. Wij zetten in op de continuïteit van het sporten en talentontwikkeling op Goeree-Overflakkee. Zaalvoetbal zorgt bijvoorbeeld voor een betere voetbaltechniek en explosiviteit. Het spel is ook sneller. Daar hebben veldvoetbalclubs ook profijt van. Daarnaast biedt zaalvoetbal mensen voor wie het veldvoetbal niet passend is, qua tijd of motivatie, een sportmogelijkheid. Op de lange termijn willen we de zaalvoetbalclub overdragen aan een bestaande voetbalclub in de buurt. Dat past binnen het verenigingsleven."

Foto: Bert Spits

Uit de krant