(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Vragen TOG over verdeling huurwoningen

Politiek 877 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Jos de Jonge heeft namens de raadsfractie Trots op Goeree -Overflakkee schriftelijke vragen gesteld aan het college over het onderwerp Verdeling huurwoningen in de gemeente. 

De fractie vraagt om een overzicht van 2017 tot en met 2022, waarmee inzichtelijk wordt gemaakt hoe de verdeling van huurwoningen is geregeld. Een terugkoppeling in het aantal statushouders per dorpskern dat per jaartal woonachtig is en ook een overzicht voor de mensen die een urgentiewoning betrekken in de gemeente.

Ook wil de fractie antwoord van het college op de vraag, wat er volgens hen nodig is om het huidige systeem van de woningcorporatie (aantal maanden/jaren) dat je inschreven staat weer te veranderen in een puntensysteem. Is deze vraag volgens het college wenselijk, en eventueel op korte termijn in te passen, zodat de inwoners van Goeree-Overflakkee weer prioriteit krijgen bij het betrekken van een huurwoning? 

Een vervolgvraag is of het klopt dat woningcorporatie Oost West Wonen de mogelijkheid heeft om een aantal maanden/jaren op te tellen bij iemand die ingeschreven staat als huurder en wordt dit gecontroleerd en door wie vindt deze controle plaats? De fractie Trots op Goeree-Overflakkee geeft als toelichting op de vragenlijst aan reacties van verontruste inwoners over de gang van zaken bij het betrekken van een huurwoning. Volgens deze inwoners zijn ze veelal gedupeerd en gaan mensen uit andere gemeentes vaak voor als het gaat om een huurwoning in onze eilandgemeente te betrekken. (Door Jaap Ruizeveld)

Uit de krant