De voormalige cichoreifabriek Ceres wordt momenteel omgebouwd tot bierbrouwerij. (Archieffoto: Kees van Rixoort)
De voormalige cichoreifabriek Ceres wordt momenteel omgebouwd tot bierbrouwerij. (Archieffoto: Kees van Rixoort)

SGP stelt vragen over ontwikkeling in en rond de Ceres

Algemeen 2.147 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Corné Grinwis en Peter Grinwis van de SGP-raadsfractie hebben schriftelijke vragen aan het college van B en W gesteld over de plannen voor de invulling en ontwikkeling van de voormalige cichoreifabriek Ceres en aangrenzende gronden aan het Smalle Einde in Ouddorp. Dit naar aanleiding van verontruste reacties van buurbewoners waar het gaat over het vestigen van een bierbrouwerij, inclusief terras met 100 zitplaatsen en een hotelfunctie.

Door Jaap Ruizeveld

Volgens de SGP is de raad slechts bekend dat bierbrouwer Solaes intrek zou nemen in de Ceres met een klein proeflokaal, passend binnen het cultuurhistorisch karakter van de Ceres in vorm en grootte. De eerste gedachte is volgens de partij dan ook een kleinschalige bierbrouwerij met proeflokaal in een museum-achtige setting waarbij inwoner en toerist kennis kunnen maken met het proces van bierbrouwen, met bijbehorende mogelijkheid van het proeven van het resultaat. Dit zou als ‘elk-weer-voorziening’ een mooie aanvulling zijn op het recreatieve product. 

Terughoudend
Overigens is eerder de keus gemaakt om in het centrum van Ouddorp de woonfunctie en de recreatieve functie te scheiden en geen recreatieve appartementen toe te staan. Dit is vastgelegd in het ‘Plan van aanpak recreatie initiatieven Ouddorp’ om zeer terughoudend om te gaan met vormen van verblijfsrecreatie in de kern Ouddorp. De gronden bij de Ceres hebben de bestemming ‘Uit te werken woongebied’ (artikel 23). Gronden met deze bestemming zijn bestemd voor woningen met de daarbij behorende tuinen en erfbebouwing en in verband daarmee voor parkeerplaatsen en groenvoorzieningen.                                                                                                                                                                                                                                                                  

Ontwikkelkader
Aan het college wordt - onder andere - gevraagd hoe het concrete plan voor de Ceres eruitziet en of er gedacht wordt over een combinatie met hotelfunctie, en zo ja met hoeveel eenheden? Past dit binnen het ontwikkelkader en wat is de impact op de (woon) omgeving, wil de SGP weten. Zijn omwonenden betrokken bij de invulling van de ontwikkeling in en rondom de Ceres en is er aantoonbaar draagvlak? Ook wil de SGP weten aan wie de achterliggende gronden zijn verkocht en welke parkeervoorzieningen er komen op genoemde locatie.

Uit de krant