(Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee)
(Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee)

Raad komt donderdag weer bijeen

Politiek 452 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Na het zomerreces komt de gemeenteraad aanstaande donderdag 15 september voor de eerste keer weer bijeen. Dan in een geheel verbouwde, nieuw ingerichte raadzaal in het Bestuurscentrum Het Rondeel. 

De agenda is veelzijdig. Vanuit de fractie VKGO wordt Leo Schellevis voorgedragen voor installatie tot nieuw raadslid. Het college vraagt de raad in te stemmen met het voorstel om de in 2023 van de centrumgemeente Nissewaard te ontvangen financiële middelen uit de reserve centrumtaken (1.193.430 euro) toe te voegen aan de reserve sociaal domein. 

Een tweede bespreekpunt is het voorstel om de startnota Erfgoed, Kunst en Cultuur vast te stellen. De gemeente mist op dit moment een actueel en bruikbaar beleidskader voor dit onderwerp. Als uitgangspunt worden inhoudelijke doelstellingen uit de begroting genoemd zoals o.a. het bevorderen van integratie van erfgoed en cultuur in de leefomgeving. In de oordeelvormende fase wordt tenslotte de raad gevraagd in te stemmen met het ontwerp-meerjarenbeleidsplan 2023-2026 van de Politie Eenheid Rotterdam: ‘Strategische agenda 2023-2026, samenwerken aan veiligheid, vertrouwen en verbinding’ en de zienswijze op dit ontwerpplan vast te stellen. (Door Jaap Ruizeveld)

Uit de krant