Afbeelding

PGGO viert 25-jarig bestaan met feestelijke bijeenkomst

Algemeen 423 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op donderdag 1 september vierde het Gehandicaptenplatform Goeree-Overflakkee haar 25-jarig bestaan.

De opkomst van belangstellenden was groot. Na de koffie met gebak opende dagvoorzitter Leen Vroegindewey het feest.

Voorzitter Jane van Dongen stelde in haar toespraak dat bewustwording een belangrijke verworvenheid is. “Beleid- en plannenmakers houden steeds meer rekening met gehandicapten.”

Wethouder Henk van Putten feliciteerde het PGGO en prees hun goede werk. “Eigenlijk zou het platform overbodig moeten zijn, maar we gaan samen nog werken aan de inclusieve samenleving zoal die ook beschreven staat in de beleidsplannen ven de gemeente.” 

Muzikale bijdragen waren er van Wim van der Ham en Caspar Lindeman en de Droage Keeltjes uit Stad aan het Haringvliet zorgden voor de nodige hilariteit met hun sketches.

Geluksprofessor Patrick van Hees vertelde hoe een mens kan proberen gelukkig te zijn. “Geluk is D.O.M. D: doelen (stellen) O: Oplaadpunten (creëren) M: Mensen (ontmoeten). Drie pijlers om de kans om gelukkig te zijn te vergroten.” Interactief leerden de aanwezigen gelukkige momenten te koesteren en er kwamen mooie verhalen los.

De geluksprofessor vond dat PGGO ook kan staan voor: P: Persoonlijk G: Genieten G: Geluk en O: Oplaadpunten. Een mooi compliment aan het bestuur.

“In ieder geval was deze middag er één van ontmoeting en verbinding”, aldus een tevreden Gehandicaptenplatform.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant