Saskia Oostdijk en Geert de Jager (midden) overhandigen de afstandsbediening aan voorzitter Hans Kalle van het Streekmuseum (tweede van rechts) (Foto: Kees van Rixcoort).
Saskia Oostdijk en Geert de Jager (midden) overhandigen de afstandsbediening aan voorzitter Hans Kalle van het Streekmuseum (tweede van rechts) (Foto: Kees van Rixcoort).

Streekmuseum verblijd met schenking huisartsenechtpaar

Algemeen 1.218 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Het is een klein voorwerp, maar je moet er wel een bedrag met drie nullen voor neertellen. Deze afstandsbediening voor het beveiligingsalarm van het gebouw kon het Streekmuseum Goeree-Overflakkee aanschaffen dankzij een gift.

Door Kees van Rixoort

De schenking was afkomstig van Geert de Jager en Saskia Oostdijk, het huisartsenechtpaar dat vorig jaar oktober afscheid nam van de praktijk in Nieuwe-Tonge. De donaties die ze ontvingen tijdens de afscheidsreceptie kregen de bestemming Streekmuseum. Dit omdat ze een ‘oecumenisch’ eilandelijk doel zochten met een zekere vitaliteit.

Overigens kwam er vanuit de bevolking van Nieuwe-Tonge zelf nog een initiatief los om het afscheid van de huisartsen luister bij te zetten. Dat leidde eerder al tot de overhandiging van reischeques, die De Jager en Oostdijk later hopen te verzilveren.

Het Streekmuseum is blij met de schenking en met de afstandsbediening die daarvan is gekocht. “Nuttig en noodzakelijk”, aldus bestuurslid Clarens Schuring. “Ideaal voor de vrijwilligers, die met een druk op de knop het alarm kunnen in- en uitschakelen. Voorheen ging dat nogal eens fout en moest de beveiligingsorganisatie voor niets komen opdraven, maar nu we met de afstandsbediening werken, zijn er nauwelijks nog foutmeldingen.”

De symbolische overhandiging, die eerder niet kon plaatsvinden vanwege corona, was zaterdag 16 april. Natuurlijk bij het Streekmuseum, dat die dag ook stempelpost was voor de deelnemers van de Tulpenwandeltocht.

Uit de krant