Dion Smit schiet de bal in de extra tijd over het doel van Prinsenland. (Foto: Peter Prins)
Dion Smit schiet de bal in de extra tijd over het doel van Prinsenland. (Foto: Peter Prins)

Topper kent geen winnaar

Sport 405 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Na de zwaarbevochten zege tijdens de streekderby tegen Dirksland volgde al snel weer een topper voor de Jonge Spartaan. Zaterdag 18 maart kwam het als tweede geklasseerde VV Prinsenland uit Dinteloord op bezoek. 

Het verschil op de ranglijst bedroeg vooraf vier punten en de gasten beschikken over een beter doelsaldo. Eerder dit seizoen werd in Dinteloord kansloos met 3-0 van deze tegenstander verloren. Naast de al langer geblesseerden ontbrak deze wedstrijd ook aanvoerder Gerben Prins wegens een blessure aan zijn ribben. Dit betekende dat hoofdtrainer Wim Nieuwland moest puzzelen op het middenveld.

In de beginfase waren de belangen al snel te zien. Beide teams opereerden voorzichtig en hielden het speelveld klein. VV Prinsenland probeerde met lange ballen tegen de wind in de beide spitsen te bereiken. Mede door de wind kwam dit niet uit de verf. De Jonge Spartaan merkte dat het tegen de minst gepasseerde defensie van de afdeling speelde. Keeper Ariën Pietersma hield al elf keer zijn doel schoon en incasseerde slechts 10 tegentreffers. Ook de defensie van De Jonge Spartaan is een van de betrouwbaarste van deze competitie.

Pas in de 13e minuut ontstond er enig gevaar toen een schot van Thijs Zantboer voorlangs ging. Een schot van Dennis de Geus werd door Johan Kroon klemvast gepakt. In de 20e minuut schoot Koen Vervloed voorlangs, dat was het eerste gevaar van de zijde van de thuisclub. Pas pal voor rust ging een omhaal van Rody van den Bergh over het Spartaanse doel. Kort hierop soleerde Chris Hoogzand vanaf rechts naar binnen en legde de bal terug op spits Boy Hoogmoed. Arien Pietersma kon met een uiterste krachtsinspanning voorkomen dat De Jonge Spartaan met een voorsprong ging rusten.

Ook in de tweede helft speelden beide teams met de handrem erop. Het speelveld was en bleef klein en de inzet onverminderd groot. In de 66e minuut kreeg Derrik Vinje van de gasten voor de tweede keer deze middag een gele kaart wegens een overtreding op de solerende Boy Hoogmoed. Beide teams wisten niet echt tot kansen te komen en hielden elkaar in evenwicht. Een kwartier voor tijd ontstond de beste mogelijkheid voor Prinsenland. Een indraaiende vrije trap van invaller Davey van Merrienboer werd van dichtbij door Dennis de Geus naast gekopt. In de extra tijd schoot Dion Smit een voorzet van Norman Leune over de lat.

Zo eindigde deze topper onbeslist en profiteerde koploper MOC’17 door met 3-1 van Halsteren te winnen. DVV’09 boekte een knappe 6-1 zege op Bruse Boys en blijft in het spoor van De Jonge Spartaan. Zaterdag 25 maart volgt een bezoek aan Kapelle op Zuid-Beveland. Eerder dit seizoen werd thuis met liefst 3-6 verloren van deze tegenstander.

Uit de krant