Afbeelding

De Jonge Spartaan hard onderuit in topper

Sport 637 keer gelezen

REGIO - Zaterdag 29 oktober stond onder heerlijke omstandigheden de topper tussen het nog ongeslagen VV Prinsenland en De Jonge Spartaan op het programma in de 3e klasse B van Zuid I. De thuisclub had drie keer met 1-0 gewonnen van respectievelijk MOC’17, VV Kogelvangers en ZSC’62. De gasten uit Middelharnis wonnen overtuigend met 7-2 van ZSC’62, gingen met 2-1 onderuit tegen DVV’09 en wonnen met 0-1 het inhaalduel tegen VV Kogelvangers.

Rond 14.30 uur klonk het eerste fluitsignaal van arbiter Adrie Schot met ruim 23 graden op de thermometer. Bij de gasten ontbrak het gebruikelijke centrale verdedigingsduo Juul Peeman en Johan Vroegindeweij. Deze keer stonden Jan Willem van Lente en Gerben van der Weele daar geposteerd. Prinsenland zette hoog druk in de beginfase en de gasten hadden daar de nodige moeite mee. Het was in de 9e minuut dat de vrijstaande Dorus Bakker vanaf links uit kon halen en met zijn schot de verre hoek trof. Zo keek De Jonge Spartaan al snel tegen een achterstand aan.

Pas na een kleine twintig minuten was er het eerste gevaar van De Jonge Spartaan. Een scherpe voorzet van Pim Grootenboer werd net genoeg aangeraakt door keeper Arien Pietersma om Koen Vervloed van de gelijkmaker af te houden. Ook op een voorzet van Chris Hoogzand en een inzet van Koen Vervloed had keeper Pietersma een antwoord door de bal met de hand uit de verre hoek te tikken. Even later werd een scherpe inzet van Chris Hoogzand uit de doelmond weggewerkt en trof Gerben Prins met zijn schot Arien Pietersma op zijn weg.

De Jonge Spartaan moest oppassen voor de gevaarlijke uitvallen van de goed spelende thuisclub. Daarbij bleken de verre uittrappen van keeper Arien Pietersma een geducht wapen. In de 35e minuut keerde Johan kreeg eerst nog een schot van Martijn Visser, maar in de rebound schoot Rody van den Berg via de Spartaanse keeper de 2-0 op het scorebord. Kort voor rust werd een poging van Wiljan Driece geblokt en kopte Pim Grootenboer naast uit een vrije trap van Jeffrey van Veen.

Na rust speelde De Jonge Spartaan weer in de vertrouwde 4-3-3 opstelling waarbij Jeffrey van Veen verhuisde naar de rechtsbuitenpositie. Mujib Yaqoubi schoot net naast en Johan kroon pakte een schot van Dennis de Geus. De thuisclub liet zich wat zakken, maar was en bleef het betere team deze middag in Dinteloord. In minuut 71 werd de 3-0 van Mujib Yaqoubi afgekeurd wegens buitenspel. Johan Kroon had een knappe redding in huis op een vlammend schot van Martijn Visser.

In de slotfase kwamen Dennis Baars en Boy Hoogmoed nog binnen de lijnen. Met name Boy Hoogmoed kwam met een kopbal nog dichtbij een treffer. In de slotfase ontstond mede door vermoeidheid veel ruimte. Johan Kroon bracht eerst nog redding bij een uitbraak van de gastheren. Bij de 2e poging beging hij een overtreding en het was de uitblinkende Mujib Yaqoubi die de toegekende strafschop met een mooie Panenka in het Spartaanse doel schoot.

Uit de krant