Logo eilandennieuws.nl

Aantal besmettingen corona op G-O stijgt naar vijf

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het aantal coronabesmettingen op Goeree-Overflakkee is gestegen naar vijf. Bij een bewoner van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is zondag het coronavirus vastgesteld. Eerder werden al drie medewerkers van CuraMare en een patiënt in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis positief getest.

De bewoner van Nieuw Rijsenburgh meldde zich zaterdag 14 maart met klachten, aldus CuraMare. "Volgens het landelijk protocol is direct isolatie toegepast en een test afgenomen. Deze test bleek op 15 maart positief. De bewoner en naasten zijn ingelicht. Ook bewoners die mogelijk contact hebben gehad met de positief geteste bewoner zijn ingelicht, hierin volgt CuraMare de richtlijnen van RIVM en GGD."

Medewerkers van de afdeling zijn op de hoogte gesteld en kunnen hun werk doen zolang zij geen klachten hebben, aldus CuraMare. "De zorg op de afdeling gaat gewoon door. Als een medewerker klachten krijgt, gaat deze direct in thuisisolatie en wordt hij/zij getest. De positief geteste bewoner wordt in isolatie verpleegd en verzorgd. Binnen locatie Nieuw Rijsenburgh is er veel ervaring met het verplegen en verzorgen in isolatie. In het kader van de privacy kunnen we geen informatie geven over de positief geteste bewoner."

Meer berichten