Afbeelding

Gemeente zet in op snel internet in buitengebied

Algemeen 409 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het gemeentebestuur zal de druk opvoeren om snel internet in de buitengebieden op het eiland te krijgen. Deze toezegging deed burgemeester Grootenboer dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het Prieel / De Staver. Daarnaast zal de gemeente investeren in digitale vormen van dienstverlening, waardoor inwoners en ondernemers nog beter en sneller buiten de openingstijden van het gemeentehuis geholpen kunnen worden. De gemeente werkt ook aan een efficiëntere en meer klantgerichte buitendienst. Binnenkort wordt een Groenkwaliteitsplan aan de raad aangeboden.

Door Jaap Ruizeveld

Er komt dit jaar een eiland breed plan voor speelplaatsen en een nieuw wegenbeheersplan. Het verkeerscirculatieplan Ouddorp wordt verder uitgewerkt en gestart wordt met een verkeerscirculatieplan Middelharnis-Sommelsdijk. Het 600-jarig bestaan van Dirksland, de op één na oudste polder van Goeree-Overflakkee (De Oude Oostdijk is de oudste) wordt deze zomer gevierd. Uiteraard staat die periode ook in het teken staan van het Nederlands Kampioenschap Wielrennen. De route wordt op korte termijn bekendgemaakt en wordt over het hele eiland uitgerold.

Duurzaamheid

Op het gebied van de duurzaamheidsambities meldde de burgemeester nog eens het te openen waterstofproject Green Point alsmede de ingebruikname van een aantal windparken, het windpark Hellegatsplein en de opwaardering van het windpark Battenoert.

Uit de krant