Afbeelding

Informatieavond over zending onder zeelieden

Algemeen 258 keer gelezen

MIDDELHARNIS – De Werkgroep Seamen's Christian Friend Society (SCFS) Rotterdam, houdt een informatie- zendingsavond in de Rabobankzaal van Het Diekhuus.

SCFS is een organisatie die de zeelieden op de zeeschepen bezoekt, met als doel het persoonlijke contact met de mensen aan boord.
Naar aanleiding van die contacten staat evangelisatie en het ondersteunen van de christenen aan boord van de schepen centraal. De afgelopen jaren heeft de werkgroep onder leiding van Felix Henrichs uit Dirksland honderden schepen bezocht, die afkomstig waren uit ruim 90 verschillende landen. "Dit werk voorziet in een enorme behoefte, als je bedenkt dat de gemiddelde zeeman 7 tot 10 maanden van huis is en bijna nooit in de gelegenheid is om het schip te verlaten. Over alles wat met dit werk te maken heeft, willen we u graag laten zien en horen wat SCFS doet", aldus de werkgroep.

De bezoekers van de informatieavond zullen uitgebreid geïnformeerd worden over het werk van SCFS onder de zeelui in de havens van Rotterdam. Felix en een aantal van zijn medewerkers zullen, met behulp van beeld en geluid, getuigen van wat God onder de zeelui doet.

Omdat SCFS Rotterdam dit werk alleen kan doen op basis van giften, wordt er aan het eind van de avond een collecte gehouden.

De avond wordt gehouden op maandag 1 juni en de zaal is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur en zal duren tot ongeveer 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid voor een informeel samenzijn, waarin u vragen kunt stellen en de stand bezoeken. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee.

Meer info via: 06 1117 8183.

Uit de krant