Afbeelding

Sint is weer op het eiland

Algemeen 260 keer gelezen

OUDE-TONGE - Afgelopen zaterdag meerden Sint en zijn Pieten met de pakjespoot aan in Hellevoetsluis. Na de feestelijkheden daar, kwam het gezelschap, met een iets kleinere boot, in rap tempo naar de haven van Oude-Tonge, waar heel veel kinderen, ouders en opa’s en oma’s hen op stonden te wachten.

Het zonovergoten Kaaiplein stond helemaal vol. Van heinde en ver was men naar Oude-Tonge gekomen om de Sint en zijn gevolg te begroeten. Muziekvereniging Vooruit speelde de bekende sinterklaasliedjes die door iedereen werden meegezongen. De Sint werd na aankomst toegesproken door ‘praatjesmeneer Wim’ en door wethouder Eijkenduijn. Twirlvereniging Vivace verzorgde een vrolijke Pietendans. Na dit optreden ging Sinterklaas met paard en wagen achter de muziek en de majorettes aan, richting de Grutterswei, gevolgd door de enorme stoet met kinderen. Daar zorgden de Pieten nog een uur lang voor een gezellig feestje.

Aanstaande zaterdag bezoeken Sint en zijn Pieten een groot aantal andere dorpen op Goeree-Overflakkee. De Sint gaf aan zijn inkopen zoveel mogelijk lokaal te doen en riep alle hulpsinterklazen op om zijn voorbeeld te volgen. Mede door de steun van de lokale middenstand kunnen deze intochten, waar zoveel kinderen plezier aan beleven, plaatsvinden.

Uit de krant