Drukte tijdens de bewonersbijeenkomst in Oude-Tonge (Foto: Mirjam Terhoeve).
Drukte tijdens de bewonersbijeenkomst in Oude-Tonge (Foto: Mirjam Terhoeve).

Inwoners Oude-Tonge bijgepraat over ontwikkelingen in het dorp

Algemeen 1.532 keer gelezen

OUDE-TONGE - Gisteravond (maandag) vond na twee jaar weer een inwonersavond plaats, georganiseerd door de dorpsraad van Oude-Tonge. De afgelopen jaren is er nogal wat gebeurd in het dorp, dus er was genoeg om op terug te blikken.

Door Mirjam Terhoeve

Op sportief gebied had de dorpsraad de afgelopen jaren in ieder geval niet stilgezeten. Er is een sportkooi gerealiseerd aan de Capelleweg, waar heel veel jeugd gebruik van maakt. Helaas moet die daar, tot spijt van velen, verdwijnen in verband met woningbouw. Er wordt naarstig gezocht naar een andere locatie, maar veel geopperde locaties stuiten op weerstand van omwonenden. Momenteel onderzoekt de gemeente de locatie op de Melkweg. 

De pumptrack in de Eisenhowerlaan is inmiddels gerealiseerd, tot vreugde van heel veel kinderen. De dorpsraad heeft ook hier aan bijgedragen. Verder is er onlangs een fitnessparcours uitgezet in het bos tussen sportpark De Koepel en camping De Krammer. Het is nog even wachten op de bewegwijzering, maar de toestellen zijn gebruiksklaar, dus wie wil kan ze alvast proberen.

Verder werd gemeld dat er door Wim Harteveld druk gewerkt wordt aan een ‘watersnoodwandelroute’, vanaf de rampbegraafplaats. Ook hierbij verleent de dorpsraad haar medewerking. De route zal worden voorzien van bordjes met QR-codes, waardoor al wandelend informatie en foto’s van de watersnoodramp verkregen kunnen worden.
Ook zijn de voorbereidingen gestart voor de rampherdenking op 1 februari 2023. Omdat de watersnoodramp dan 70 jaar geleden is, wordt het programma wat uitgebreider dan in andere jaren. Wat precies, dat wordt bekendgemaakt als de plannen concreet zijn.

Joël Eichler, programmamanager van de gemeente, was aanwezig om uitleg te geven over de plannen met betrekking tot het Kaaiplein en een deel van de Molendijk. Een initiatief uit 2020 van inwoners, wat door de gemeente in samenspraak is opgepakt en uitgewerkt. De aanwezigen hadden de primeur om hier als eerste een presentatie over te krijgen. Donderdagavond worden de plannen ook gepresenteerd aan de raadsleden. Hiervan later een uitgebreid verslag in Eilanden-Nieuws en op deze website.

Tijdens de inwonersavond was ook Cees van Dam van Oost West Wonen aanwezig om de aanwezigen bij te praten over de plannen met het voormalige gemeentehuis. Hier zouden seniorenappartementen gerealiseerd worden. Inmiddels loopt de procedure al jaren, dus men was zeer benieuwd, na een lange periode van stilte, hoe het daarmee staat. Een verslag hiervan is te lezen in de krant van aanstaande vrijdag en later deze week op deze website.

Uit de krant