Afbeelding

Dodelijk ongeval op N59 bij Den Bommel

Algemeen 2.065 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Bij een frontale botsing op de N59 ter hoogte van Zuidzijde is vanochtend iemand om het leven gekomen. Een ander slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Twee auto’s botsten rond 9.18 uur frontaal op elkaar op het wegdeel tussen Oude-Tonge en Den Bommel. Vier ambulances, de traumahelikopter en de brandweer spoedden zich naar de plaats van het ongeval. Een van de slachtoffers werd ter plaatse nog gereanimeerd, maar dat was helaas tevergeefs. Het is onduidelijk hoeveel mensen er in de betrokken voertuigen zaten en hoe het ongeluk kon gebeuren. Dat wordt onderzocht door de politie.

Het is niet de eerste keer dat het vreselijk mis ging op de N59. In december vorig jaar viel bij een zwaar ongeluk ook al een dodelijk slachtoffer. Over een oplossing om de weg veiliger te maken wordt al heel lang gepraat, maar actie blijft nog altijd uit. Het plan was om voor eind 2022 een rijbaanscheiding aan te brengen op het wegdeel tussen knooppunt Hellegatsplein en het kruispunt bij Den Bommel, maar de werkzaamheden zijn verschoven naar 2023. 

Uit de krant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief