(Foto: Erwin Guijt).
(Foto: Erwin Guijt).

Verkeersongeval op N215 eist dodelijk slachtoffer

Algemeen 3.994 keer gelezen

NIEUWE-TONGE - Afgelopen maandagavond werd Nieuwe-Tonge opgeschrikt door een verkeersongeval met dodelijke afloop op de N215 ter hoogte van eetcafé De Tram. Een 22-jarige man uit Ooltgensplaat kwam om het leven, zo bevestigde de politie vanochtend.

Door Erwin Guijt

Om ongeveer kwart voor elf kwam de eerste melding binnen op de meldkamer van een botsing tussen een personenauto en een busje. De personenauto was achterop het busje geklapt, waarbij het slachtoffer bekneld raakte. Direct werd er opgeschaald door de hulpdiensten. De brandweerploegen van Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Dirksland waren aanwezig, naast verschillende ambulances en politiewagens. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen. Helaas bleek alle toegesnelde hulp tevergeefs en overleed het slachtoffer ter plekke aan zijn verwondingen.

Verschillende omstanders gaven aan een harde klap gehoord te hebben, maar het vinden van getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren bleek erg lastig. De weg lag bezaaid met stukken puin, het verkeer werd omgeleid over de parallelweg. De verkeersongevallendienst doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Uit de krant