Afbeelding

Ruim 100 mannen bezoeken Mannendag in Ouddorp

Kerk & Geloof 801 keer gelezen

OUDDORP - In het gebouw van de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp vond afgelopen zaterdag, 3 februari, de jaarlijkse Mannendag plaats. Ruim 100 mannen, afkomstig van Goeree-Overflakkee en vanuit de wijde regio, kwamen bij elkaar om elkaar te ontmoeten.

Onder leiding van een muziekgroep werden er verschillende psalmen en liederen gezongen. Ds. René Visser uit Amsterdam sprak over het thema ‘Nooit meer alleen’. In zijn lezing benadrukte hij dat alles begint met de liefde van God, die door de Heere Jezus, de wijnstok, naar de ranken gaat. Dat zijn allen die in Hem geloven. Visser maakte zijn woorden praktisch door alle mannen een vel papier te geven en hen te vragen op te schrijven wanneer zij de liefde van God in hun leven ervaren hebben. En wat zij daarmee zouden gaan doen.

Natuurlijk was er afsluitend de traditionele lunch met kibbeling en kon er volop worden nagepraat. De reacties waren positief. Sommige mannen, die de dag voor de eerste keer bezochten, waren verbaasd: “We wisten niet dat er zoiets georganiseerd werd op Goeree-Overflakkee”.

Tijdens de Mannendag werd er gecollecteerd voor Youth for Christ GO. De stichting staat wekelijks met hun oranje bus als mobiele ontmoetingsplek voor jongeren in verschillende dorpen op het eiland. De collecte bracht het mooie bedrag van ruim 2.000 euro op.

Uit de krant