Onno Koole in de showroom van Autohuis Koole in Fijnaart (Foto: Adri van der Laan).
Onno Koole in de showroom van Autohuis Koole in Fijnaart (Foto: Adri van der Laan).

Autohuis Koole presenteert nieuwe showroom tijdens open dag

Algemeen 1.246 keer gelezen

FIJNAART - Twee maanden geleden verhuisde Autohuis Koole van Nieuwe-Tonge naar het Brabantse Fijnaart. Komende zaterdag 5 september is er een open dag en is er voor iedereen gelegenheid om de gevarieerde autovoorraad te bewonderen. De 22-jarige directeur Onno Koole vertelt met trots over dit ‘bijzondere’ autohuis.

Door Adri van der Laan

Ruim acht jaar geleden startte Martijn Koole Autohuis Koole in Nieuwe-Tonge. Hij streefde er naar om enerzijds wat meer luxere auto’s te verkopen maar ook heel goede auto’s uit het middensegment. in de afgelopen tijd is gebleken dat dit streven van deze ondernemer heel goed geslaagd is. “De ruimte in Nieuwe-Tonge werd te klein, daardoor moesten we op zoek naar een andere locatie”, vertelt Onno Koole in de showroom van het Autohuis in Fijnaart. Onno is zijn vader Martijn opgevolgd als directeur van het Autohuis Koole. Natuurlijk assisteert zijn vader nog bij de dagelijkse bedrijfsvoering van de onderneming.

Nadat men verschillende mogelijkheden had bekeken kwamen ze ter ore dat het pand waarin de Hyundai-garage in Fijnaart had gezeten vrij kwam. Dit pand aan de Langeweg kon vlug worden betrokken en in de afgelopen tijd is men verhuisd. “Het pand hier in Fijnaart is ongeveer drie keer groter dan in Nieuwe-Tonge”. De ruimere omgeving heeft de ondernemer benut om een mooie indeling van hun showroom te maken. Deze ruimte heeft een bijzondere aankleding door het gebruik van verschillende soorten kunstwerken en posters aan de wanden.

‘Werelden’

De ruimte is ingedeeld in drie ‘werelden’. Allereerst zijn daar de populaire wagens. “Dit zijn goed onderhouden courante auto’s met lage kilometerstanden. Ze variëren in prijs tussen de zevenduizend en twintigduizend euro”. Dit zijn bijna allemaal jonge gebruikte auto’s die afkomstig zijn van de eerste eigenaar. “Ze zijn voorzien van een perfecte onderhoudshistorie”. Het tweede gedeelte van de showroom spreekt het meest tot de verbeelding. Hier staan de klassiekers en sportauto’s. In deze ruimte staat een Ferrari tussen de Porsches en de duurdere types BMW naast de eveneens indrukwekkende Audi’s.

De ‘derde wereld’ van Autohuis Koole is gericht op de toekomst, hier zijn hybride-modellen en elektrische auto’s geplaatst. De bedoeling is dat in de komende tijd deze afdeling wordt aangevuld met innovaties die in de moderne autowereld gaan plaatsvinden.

Brabant

De verhuizing naar Brabant wil niet zeggen dat de banden met Goeree-Overflakkee zijn verbroken. Onno benadrukt dat Autohuis Koole naast klanten die afkomstig zijn uit hele land en zelfs daarbuiten, ook veel klanten van het eiland heeft. “Ongeveer de helft van onze klanten is afkomstig van het eiland en uit de reacties op onze verhuizing blijkt dat zij ons ook in Brabant weten te vinden, want Fijnaart ligt niet ver van het eiland vandaan”.

De auto’s in de showroom bij Autohuis Koole zijn voor een deel afkomstig van andere handelaren of uit inruil. Koole heeft daarom veel contacten met handelaren in heel Nederland en Europa. Volgens de ondernemer heeft dit als voordeel dat er bijna altijd heel vlug aan de vraag van een klant kan worden voldaan. Eveneens goede contacten zijn er met de dealers. “We onderhouden de auto’s niet zelf maar we hebben goede afspraken gemaakt met andere kwalitatief hoogstaande garages.

Goedkoper

Autohuis Koole kan de auto’s doorgaans goedkoper leveren dan merkgarages en dealers. Dit komt omdat ze volledig onafhankelijk zijn. “We kunnen hierdoor hogere kortingen geven dan garages die aan een merk zijn verbonden”. Deze onafhankelijkheid heeft haar vruchten afgeworpen tijdens de coronacrisis. “Doordat wij niet gebonden waren aan de afspraken met leveranciers konden we daar snel op inspelen en uiteindelijk hebben we toch een goed resultaat behaald”. Ook de verhuizing, midden in de coronatijd heeft het bedrijfsresultaat nauwelijks beïnvloed.

Lease

Natuurlijk kan men bij Autohuis Koole terecht voor het leasen van een tweedehands auto. “Hiervoor hebben wij betrouwbare occasions. Voor het leasecontract werken wij nauw samen met een betrouwbare leasemaatschappij”.

Open dag

Zaterdag 5 september is er open dag bij Autohuis Koole, van 10.00 tot 15.00 uur. Een ieder is welkom in het pand dat te vinden is aan de Langeweg 51 in Fijnaart en gelegen is aan de A59. Meer informatie over het bedrijf en het aanbod is te vinden op autohuiskoole.nl

Uit de krant