Afbeelding

Corona-uitbraak bij voetbalteam Stellendam

Algemeen 945 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het was een opvallende update: op vrijdag kwamen er plotseling vijf nieuwe besmettingen bij ten opzichte van de dag ervoor. Kort hierna volgende een verklaring. Zes spelers van voetbalclub VV Stellendam zijn besmet geraakt met het coronavirus.

Door Erwin Guijt

Het voetbalveld van de club blijft tot komende zaterdag (5 september) gesloten, alle wedstrijden en trainingen zijn uit voorzorg afgelast. De club wilde geen risico’s nemen en meldt dat iedereen achter het besluit staat. De hoogspelende elftallen zullen de gemiste wedstrijden zoveel mogelijk op een later tijdstip inhalen.

De zes spelers uit het eerste elftal zijn met elkaar naar Griekenland geweest en hebben het virus vermoedelijk daar opgelopen. Na hun vakantie hebben twee van hen nog een halve wedstrijd meegespeeld, vier jongens hebben nog getraind op het complex. Zij wisten op dat moment niet dat zij besmet waren en hadden geen ziekteverschijnselen. Het balletje ging rollen toen een van hen zich op het werk liet testen en de test positief bleek te zijn. De andere vakantiegangers testten vervolgens op hetzelfde resultaat. Nadat het nieuws bekend werd, lieten ook een aantal andere jongeren, die de kleedkamer deelden met de besmette jongens, zich testen. Zij testten gelukkig allemaal negatief.

De GGD meldt dat er afgelopen weekend weer twee nieuwe coronabesmettingen zijn bijgekomen. Op het kaartje van CuraMare is te zien dat er één patiënt ontslagen is uit het ziekenhuis, waardoor er nu geen coronapatiënten meer in Dirksland liggen.

Uit de krant