Afbeelding

Ouddorps Bierfestival gaat dit keer online

Algemeen 399 keer gelezen

OUDDORP – Met het volgen van de corona-veiligheidsvoorschriften, zoals afstand bewaren en zoveel mogelijk thuis te blijven, kun je toch creatief een activiteit opzetten. Helaas kon het geplande tweede Ouddorpse Bierfestival op 28 maart geen doorgang vinden, maar de organisatoren (Stichting Gist) Arjan van der Bok en Marijn Nap lieten zich niet uit het veld slaan en kozen met support van bierbrouwers voor een online versie op zaterdag 25 april 2020. Het delen van hun insteek blijkt aan te slaan.

Door Jaap Ruizeveld

Alle brouwers die deel zouden nemen aan het Ouddorps BierFestival hebben 2 van hun bieren geselecteerd. Hiervan maken de organisatoren een pakket (met twaalf verschillende bieren en een borrelsnack). Zaterdag 25 april gaat men via Google Meet online proeven en zal biersommelier Ingmar Adam meer vertellen over zes van de twaalf bieren. Ook bellen de brouwers in om met informatie over de desbetreffende bieren.

Voor dit online BierFestival zijn uiteraard regels opgesteld: Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst (vol is vol) en deelnemers dienen tenminste 18 jaar of ouder te zijn. Aanmelden kan via https://onlinebierfestival.kooptickets.shop. Een pakket kost 40 euro exclusief verzendkosten (op Goeree-Overflakkee wordt gratis bezorgd). Met het deelnemen aan deze online presentatie steunt men de brouwerijen via #supportyourlocals. Men ontvangt een bevestiging in de mail en tijdig ontvangt men aanvullende informatie over de levering van het bierpakket en het programma van de zaterdagavond 25 april. Nu al is bijna driekwart van de pakketten verkocht. Meer info: tel. 06-11327037 en www.OuddorpsBierFestival.nl.

Uit de krant