Bram Pijl (links) en Henk Brinkman hebben hun handtekening onder het huurcontract gezet. Hiermee is Sjaloom Zorg officieel de huurder van De Vyver.
Bram Pijl (links) en Henk Brinkman hebben hun handtekening onder het huurcontract gezet. Hiermee is Sjaloom Zorg officieel de huurder van De Vyver.

Huurcontract De Vyver getekend

Algemeen 369 keer gelezen

OUDDORP/GOEDEREEDE - In het kantoor van Woningbouwvereniging Beter Wonen zetten vorige week Henk Brinkman, directeur van Stichting Sjaloom Zorg en Bram Pijl, manager van Beter Wonen, hun handtekening onder het huurcontract voor woonvoorziening De Vyver. Hiermee werd een lange periode van voorbereiding afgesloten en kan volgende maand het gebouw officieel door de bewoners worden betrokken.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Het heeft even geduurd, maar binnenkort kunnen de bewoners van woonvoorziening De Vyver in Ouddorp hun appartement in gebruik nemen. Ze komen dan terecht in heel modern uitgevoerd complex waar alles erop is gericht om de bewoners een comfortabel en veilig onderkomen te bieden. Het project in Ouddorp blijkt omgeven met veel gedenkwaardige feiten. Het is de eerste woonvoorziening die Stichting Sjaloom Zorg in Ouddorp realiseert en tegelijkertijd de laatste voorziening die is gebouwd op initiatief van de toen nog niet gefuseerde Woningbouwvereniging Beter Wonen.

Grote wens
Volgens Henk Brinkman van Stichting Sjaloom Zorg is hiermee een grote wens van zijn organisatie in vervulling gegaan. Hij vertelt dat in 1966 Sjaloom Zorg is opgericht. De wens van de toenmalige voorzitter van het bestuur, de heer De Kreij, was een woonvoorziening in Ouddorp op te richten, maar dit is niet gelukt omdat om verschillende redenen er eerst woonvoorzieningen in Middelharnis, Sommelsdijk en Dirksland werden gerealiseerd. Dit waren eerst eigen panden en bij het aantreden van Henk Brinkman als directeur besloot men om de panden te verkopen aan woningcorporaties en dan weer te huren, "want we zijn een zorginstelling en geen vastgoedbedrijf".

Bram Pijl legt uit dat door allerlei verwikkelingen het lang heeft geduurd voordat het 26 tellende appartementencomplex op het terrein van De Vliedberg kon worden gerealiseerd. Er werden verschillende mogelijkheden onderzocht, om de ruimte op te vullen op dat terrein. Bij Beter Wonen wist men dat er aan een voorziening voor mensen met een verstandelijke, psychiatrische- en/of lichamelijke beperking grote behoefte was. "Uiteindelijk kozen we voor Sjaloom Zorg", aldus Bram Pijl, die aangeeft dat de samenwerking met deze zorgorganisatie bij de voorbereiding heel prettig is verlopen.

Inrichting

Het gebouw dat door Dura Vermeer is gebouwd bestaat uit 26 appartementen, is een nul-op-de-meter-gebouw. Verschillende voorzieningen zoals zonnepanelen op het dak zorgen er voor dat het gebouw duurzaam is. Bij de inrichting is vooral rekening gehouden met de bewoners. Er zijn verschillende woonkamers gecreëerd waar alle ruimte is om de sociale contacten te onderhouden. 

De opening van de Vyver is volgende maand en op 14 december zal er een open dag zijn, zodat iedereen met het complex kennis kan maken.

Uit de krant