Fotobijschrift: Allemaal enthousiast over de bekendmaking van de opbrengst. (Foto Julian Villerius)
Fotobijschrift: Allemaal enthousiast over de bekendmaking van de opbrengst. (Foto Julian Villerius)

Sponsorzwemmen voor KiKa

Algemeen 529 keer gelezen

SOMMELSDIJK – Zwemmen voor een goed doel, dat is wat ongeveer vijfendertig basisschoolleerlingen afgelopen zaterdag in Recreatiecentrum De Staver deden. De actie is georganiseerd door Leanna Mackloet en Daphne Vogelaar, havo-vijf-leerlingen van de CSG Prins Maurits te Middelharnis.

Door Julian Villerius

De twee meiden zitten in het examenjaar en zijn al vanaf begin dit schooljaar bezig met hun profielwerkstuk over kinderkanker. Onderdeel daarvan is een praktisch deel. Het leek Leanna en Daphne een mooi idee om dan ook daadwerkelijk iets te doen voor kinderen met kanker. Daarom organiseerden ze een sponsorzwemactie voor de groepen zes en zeven van de Groen van Prinstererschool. Als ex-leerling van die school kon Leanna hier vrij makkelijk iets regelen.

Lessen

Eerst hebben de meiden lesgegeven aan de kinderen van de basisschool. Ze hebben uitgelegd wat de ziekte precies is, wat KiKa daarvoor probeert te betekenen en hoe belangrijk het is dat de zieke kinderen worden geholpen. Na deze lessen gingen de basisschoolkinderen enthousiast sponsors zoeken en geld ophalen zodat ze tijdens het sponsorzwemmen een zo groot mogelijke opbrengst bijeen konden brengen.

Opbrengst

Om twee uur zaterdagmiddag doken de schoolkinderen een voor een het water in om uiteindelijk zo'n drie kwartier lang baantjes te trekken. Ondertussen werden de individuele opbrengsten bij elkaar opgeteld, wat uitkwam op een totaalbedrag van € 2.400. De meiden hadden niet verwacht dat het zó goed zou gaan. Nadat het bedrag was overhandigd werd er nog een winnaar bekend gemaakt. Ailynn Lodder uit groep zes had met € 212 het meeste geld opgehaald en mocht daarom een KiKabeer uitzoeken bij de stichting, die deze middag natuurlijk ook in De Staver aanwezig was.
Kees Witte, op Goeree-Overflakkee ambassadeur van KiKa, is heel enthousiast over de actie. "Voor onderzoek in het Prinses Máxima Centrum is veel geld nodig. Initiatieven als deze, dat kinderen in actie komen voor hun leeftijdsgenootjes, juichen we alleen maar toe!"

Bekijk ook het filmpje op www.eilandennieuws.nl

Uit de krant