Afbeelding

In de herfstvakantie kunnen kinderen weer springen en sporten in De Staver

Algemeen 293 keer gelezen

SOMMELSDIJK - In de herfstvakantie worden er weer vijf Springdagen georganiseerd in Sommelsdijk. Ruim 2400 kinderen hebben zich al aangemeld voor deze leuke en sportieve dagen. Tijdens een Springdag gaan de kinderen handboogschieten, klimmen in de klimwand, tokkelen, zwemmen, bowlen, patat met een frikandel of kipnuggets eten en natuurlijk springen op trampolines en springkussens in De Staver.

De Springdagen worden al vanaf 2002 elk jaar georganiseerd en staan al jaren bekend als HET evenement voor kinderen. Jaarlijks doen er gemiddeld 2500 kinderen mee, verspreid over de herfstvakantie en de kerstvakantie. Elk jaar levert dit weer veel blije gezichten op. Wanneer er op Google wordt gezocht op 'Springdagen Sommelsdijk' komt er een lange lijst met enthousiaste verhalen, filmpjes, foto's en reacties naar voren. Het springen wordt begeleid door gediplomeerde leiding van Turn2Move, het zwemmen staat onder toezicht van de zweminstructeurs van De Staver, het klimmen en tokkelen wordt aangestuurd door 2 ervaren kliminstructeurs en ook het handboogschieten staat onder toezicht van 2 ervaren handbooginstructeurs.

Mee doen

Via turnclub Turn2Move is het mogelijk dat kinderen van 6 tot 14 jaar mee kunnen doen, ze hoeven daarvoor geen lid te zijn van de turnclub. Wel moeten ze goed uitgeslapen aan de actieve Springdag beginnen en heel veel zin meenemen naar De Staver. Turn2Move staat ingedeeld op donderdag 22 oktober. Een Springdag duurt van 09.00 tot 16.00 uur of van 11.00 tot 18.00 uur (afhankelijk van de indeling). Alle kinderen worden in groepjes ingedeeld en doorlopen onder begeleiding het hele Springdagprogramma. Kinderen vanaf 6 jaar (met zwemdiploma) kunnen nog tot 15 oktober ingeschreven worden via de website van turnclub Turn2Move www.turn2move.nl . Op de website staat een artikel over de Springdagen met linkjes naar filmpjes en uitleg van de verschillende onderdelen. De kosten voor een Springdag zijn € 16,75, dit is inclusief het eten. Ouders kunnen zich ook aanmelden om hun eigen kind met een groepje andere kinderen te begeleiden. Begeleidende ouders eten gratis mee.

Uit de krant