Afbeelding

500 deelnemers lopen het Pinksterpad

Algemeen 311 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op Tweede Pinksterdag werd voor de vijfde keer het Pinksterpad gelopen op Goeree Overflakkee. Dit keer vanaf de Grote kerk te Goedereede naar de Hervormde Kerk te Ouddorp. Het was prachtig weer voor de wandeltocht.

Om twee uur was het dringen voor de kerkdeur om even naar binnen te kunnen en het startmoment mee te maken. De kerk zat vol en er moesten mensen buiten blijven staan. Ondertussen speelde de beiaardier van Goedereede pinksterliederen op het carillon. Er waren zeker rond de 500 mensen die meeliepen. Na het zingen van twee pinksterliederen en een kort praatje moesten de deelnemer allemaal weer naar buiten, daar werden de routes uitgedeeld. De kinderen kregen een rode of witte ballon om op te laten.

Onderweg letters verzamelen

De route startte door het mooiste straatje van Goedereede, de Pieterstraat en over de havenmarkt. Er liepen veel gezinnen met (kleine) kinderen mee. Kinderen konden onderweg letters verzamelen om een woordpuzzel te maken. Bij de eerste stopplek aan de rand van de duinen was een springkussen voor de kinderen en werd er drinken en een appel uitgedeeld. Terwijl mensen op het terrasje zaten was er live muziek op piano en drumstel. Voor de kinderen was het nog een klein eindje lopen waarna ze op de huifkar konden met een grote tractor ervoor. Daarmee werden ze naar Ouddorp gebracht.

Borden met gedichten

De andere deelnemers liepen verder door het prachtige duinlandschap en kregen zicht op de stranden en de Noordzee. De borden met gedichten van Jaap Zijlstra aan de kant van de wandelroute werden erg gewaardeerd. Een vrouw zei al direct door het eerste gedicht geraakt te zijn. Ze had last van stress gehad om alles klaar te krijgen om op tijd aan de wandeling deel te kunnen nemen. Het gedicht hielp haar om nu echt van deze wandeling te gaan genieten Het gedicht luidde: Het is goed om ons werk en al onze activiteiten zo te relativeren dat ons werk ook best een dag zonder ons kan.

High Tea

In Ouddorp werd iedereen verwelkomd met een zeer uitgebreide High Tea. Er was van alles gebakken en klaargemaakt. Ondanks dat bij het binnenstromen van de honderden wandelaars sommige mensen wel een half uur in de rij moesten wachten voor hun hapje en drankje, was de stemming erg goed. Voor de kinderen stond er weer een springkussen en de kerk kon worden bezichtigd. Er ontstonden veel mooie ontmoetingen met mensen uit allerlei kerken van het eiland en met mensen van buiten het eiland. Er waren deelnemers uit plaatsen als Amsterdam, Papendrecht, Puttershoek en Nijkerk.

De beide hervormde evangelisatiecommissies van Ouddorp en Goedereede hebben zich geweldig ingezet om dit jaar het Pinksterpad te doen slagen. Verschillende leden van de Eilandelijke Commissie zijn de hele dag bezig geweest om alles klaar te krijgen en weer op te ruimen. De inzet is groot en na deze geslaagde dag wordt er dankbaar terug gekeken op dit Vijfde Pinksterpad op Goeree Overflakkee.

D. Hoolwerf

Uit de krant