Afbeelding

Opbrengst Groot Dictee Goeree-Overflakkee voor Inloophuis 'De Boei'

Algemeen 333 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Donderdag 20 november is weer het jaarlijkse Groot Dictee Goeree-Overflakkee. Initiatiefnemer voor het Dictee is de Rotaryclub Goeree-Overflakkee. Jaarlijks wordt er een goed doel vastgesteld waar de opbrengst naar toe gaat. Dit keer is dat Inloophuis 'De Boei' Goeree-Overflakkee.

Inloophuis 'De Boei' organiseert activiteiten voor (ex-)kankerpatiënten en hun naaste familieleden. Bijna tien jaar geleden is men met dit initiatief gestart. In de afgelopen jaren is gebleken dat 'De Boei' in een behoefte voorziet. Bij De Boei kan men terecht om elkaar te ontmoeten, door deel te nemen aan activiteiten. Elke tweede en vierde dinsdag van de maand organiseert 'De Boei' in de Overkant te Ouddorp inloopdagen met een laagdrempelig karakter. Steeds is er een speciaal programma, een wandeling, een informatieve middag met een thema rond kanker of een creatieve workshop. De activiteiten zijn niet alleen leuk, maar ook een mooi middel om makkelijk en op een ontspannen manier met elkaar in contact te komen. Meer informatie is te vinden op www.deboeigo.nl.
Het bijeenbrengen van gelden voor 'De Boei' kan ook een stimulans zijn om mee te doen aan het Groot Dictee Goeree-Overflakkee. Om nog meer respons te krijgen hoopt de organisatie dat dit jaar zich nog meer bedrijven zullen aanmelden, met een aantal personeelsleden die men wil sponsoren. Het Dictee wordt ook dit jaar samengesteld en voorgelezen door André Kastelein.

In de aanloop naar het Groot Dictee Goeree-Overflakkee zal regelmatig een artikel in Eilanden-Nieuws verschijnen waarin steeds meer info wordt gegeven over het dictee. Het Groot Dictee wordt gehouden op 20 november in de aula van de Prins Mauritsscholengemeenschap. De aanvang is 19.30 uur, de aula is open vanaf 19.00 uur. Opgave kan vanaf nu via email: info@rotarygo.nl. De kosten zijn: inschrijfgeld € 15, en deelnemers dienen voor € 20 sponsorgeld bijeen te brengen. Meer mag uiteraard ook. (Het totale bedrag wordt dus minimaal € 35).

Uit de krant