Afbeelding

Tuinafscheiding voor Syrisch gezin

Algemeen 336 keer gelezen

MIDDELHARNIS – Onlangs heeft heeft Herweijer Tuintechniek uit Dirksland meegewerkt aan een prachtig gebaar om zorg te dragen voor onze medemens, zeker degene die in "nood" verkeren.

Tekst en foto's: Carin van Buren

Het jonge Syrische gezin dat onlangs in Middelharnis is komen wonen en met weinig middelen in een huis werd geplaatst, wordt door een aantal omwoners met warmte ontvangen en ze proberen ervoor te zorgen dat het gezin zo snel mogelijk de middelen krijgt waar het behoefte aan heeft. En voor een gezin met twee kinderen onder de twee jaar zijn veel verschillende dingen nodig. Zo zijn inmiddels speelgoed, kleding, kinderstoel, box, e.d., voor de kleintjes geregeld.
Ook werd er iets gedaan om dit gezin zo snel mogelijk de privacy te geven waar een ieder behoefte aan heeft. Zo werd Herweijer Tuintechniek via via benaderd omdat het gezin met hun achtertuin nogal te kijk zat, daar er totaal geen schutting, heg of afrastering aanwezig was. Zoals Herweijer zelf aangeeft, worden ze vaak benaderd voor sponsoring, e.d., maar kan niet overal ja op gezegd worden. Echter deze situatie bij dit gezin is zo anders dat Herweijer direct volmondig ja zei om een mooie schutting neer te zetten. Drie personeelsleden van Herweijer Tuintechniek hebben met goede moed in het koude weer hard gewerkt en het resultaat is schitterend. Voor een foto wordt leuk geposeerd en het jonge gezin is duidelijk erg blij met deze hulp die geboden werd.
Wat fijn om te merken dat er in Middelharnis inwoners zijn die zich graag inzetten voor anderen die hulp nodig hebben. En dat zelfs bedrijven vol enthousiasme hun hulp aanbieden. Zeker in de dagen rond kerst, waar de kreten van "vrede, gezellig samenzijn, feest vieren" orde van de dag zijn is het fijn dat we dit ook proberen te creëren voor een ander. Door alle hulp die dit gezin krijgt zullen ook zij een 'fijnere kerst' mogen beleven.
Mochten er lezers zijn die bijvoorbeeld een zandbakje, tuintegels, een tuinset, e.d. over hebben, dan kunnen zij dit doorgeven aan de redactie van Eilanden-Nieuws, en zal er contact worden opgenomen.

Uit de krant