Afbeelding

Vrijwilligersdag Rode Kruis afdeling Goeree-Overflakkee

Algemeen 305 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - "Zaterdag 1 november is helemaal voor u, omdat u er elke dag voor ons was". Met deze slogan nodigde het bestuur van het Rode Kruis afdeling Goeree-Overflakkee afgelopen weekeind alle vrijwilligers op het eiland uit voor een feestelijke bijeenkomst in het Sociaal Cultureel Centrum De Zwaluw in Sommelsdijk. Een signaal van het bestuur richting de vrijwilligers om hen te bedanken voor hun inzet. Ook een gelegenheid om elkaar in ontspannen sfeer te ontmoeten, met elkaar actuele onderwerpen te bespreken en om teamgeest te benadrukken. Ruim 50 vrijwilligers gaven gehoor aan de uitnodiging.

Voorzitter mevrouw Titania Poort stond in haar welkomstwoord stil bij het overlijden van de heer (Bram) Hoek, die als organisator en coördinator met zijn team op de Kop van Goeree, maar ook ver daar buiten, tientallen jaren zich uitermate verdienstelijk voor het Rode Kruis heeft ingezet. Een man met een fenomenaal geheugen die op zijn eigen wijze een weg wist te vinden om doelen te kunnen bereiken. Hij was, samen met zijn vrouw Klaasje, dag en nacht met het Rode Kruis bezig. Met respect voor zijn activiteiten herdenken wij hem. Kees Pikaart en Klaske Voogd kunnen op onze steun rekenen bij het voortzetten van de werkzaamheden", aldus de voorzitter.

Werving

"Onze afdeling Goeree-Overflakkee hoopt, na het eerste jaar van de reorganisatie van de districten, zich in de komende periode te richten op het vergroten van de zelfredzaamheid van onze medebewoners op het eiland. Mede door wettelijke veranderingen is het ook een item dat de Gemeente zich als belangrijk doel heeft gesteld. Om het mogelijk te maken dat vrijwilligerswerk beter kan worden gestimuleerd en kan worden gestroomlijnd is er gemeentelijk een projectgroep opgericht waarin ook het Rode Kruis, via de voorzitter, is vertegenwoordigd. Er is een website ontwikkeld (GO voorelkaar) waar vraag en aanbod van vrijwilligers bij elkaar wordt gebracht. Een ander aandachtspunt wordt het werven van vooral jonge vrijwilligers voor onze organisatie. Een van de projecten die wij al met jongeren uitvoeren is het Eye2Eye-programma".

Eigen website

De afdeling Goeree-Overflakkee van het Rode Kruis heeft, met dank aan webmaster André Smit, een eigen website ontwikkeld, die tijdens de bijeenkomst van zaterdag, in gebruik werd gesteld (www.rodekruis.nl/afdeling/goeree-overflakkee). Een activiteit waaraan nog ruime aandacht wordt besteed is het invullen van vacatures in bestuur- en coördinatieteam. Mireille Corver (penningmeester) en Leo de Hoog (aspirant coördinator fondsenwerving en communicatie) konden inmiddels als nieuwe krachten worden verwelkomd. De vacatures secretaris en een coördinator vrijwilligers management staan nog open. Met presentaties van Irene Heeres en Nadine Keunen, een koffietafel en een optreden van het dames Barbershopkoor Sound Waves, werd de vrijwilligersdag afgerond.

Uit de krant