Afbeelding

Pvda overhandigt gift aan Cherity Re-use

Algemeen 373 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Bij Goed voor Goed in Sommelsdijk was het dinsdag 26 maart een gezellige drukte. Raadslid Petra ‘t Hoen, bestuur, ondersteuners en actieve leden van de PvdA waren samengekomen om Cherron van Cherity Re-use een cheque ter waarde van 400 euro te overhandigen.

Jaarlijks zamelen leden van PvdA Goeree-Overflakkee onderling geld in voor een goed doel en dit jaar was de keuze op Cherity Re-use gevallen. Inmiddels bestaat de organisatie alweer ruim tien jaar waarvan de laatste twee jaar in vruchtbare samenwerking met Goed voor Goed. Cherron, de oprichtster van Cherity Re-use, leidde de PvdA-leden rond en maakte zichtbaar waarom hulp verlenen in natura voor mensen in nood zo hard nodig is. Door spullen te recyclen snijdt het mes aan twee kanten, want spullen die anders misschien weggegooid zouden worden krijgen weer een nieuw leven.

Cherity Re-use zet zich in voor mensen op Goeree-Overflakkee, die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. De organisatie is laagdrempelig richt zich volledig op het verlenen van praktische hulp. “Als u dit leest en u of iemand uit uw omgeving heeft hulp nodig, kom dan gerust langs en kijk samen met de mensen van Cherity Re-use wat zij voor u kunnen doen”, zegt de PvdA. “Denk daarbij aan voedsel, kleding, hygiëneproducten, baby- en zwangerschapsartikelen en diervoeding. Maar kom vooral ook langs als u het gewoon even niet meer ziet zitten, want zij kunnen u ook wegwijs maken naar andere hulporganisaties. Ook als u kunt voorzien in goede materialen, bent u van harte welkom.” 

De PvdA wil graag de mogelijkheid tot doneren onder de aandacht te brengen. Giften kunnen worden overgemaakt op NL07 RABO 0197944531 ten name van Cherity Re-use.

Afbeelding

Uit de krant