Afbeelding

SchuldHulpMaatje geeft workshop voor vrijwilligers van kerken en Cherity Re-use

Algemeen 341 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Steeds meer huishoudens hebben moeite om rond te komen. Bijvoorbeeld omdat het inkomen is gedaald, de uitgaven zijn gestegen en/of door grote veranderingen in hun leven (geboorte, ontslag, ziekte etc.). Dinsdag 27 februari gaf SchuldHulpMaatje Goeree-Overflakkee twee workshops rondom dit thema aan vrijwilligers van kerken en van Cherity Re-use.

“De workshop was bedoeld voor vrijwilligers die in contact komen met mensen die financieel kwetsbaar zijn”, zegt SchuldHulpMaatje. “In de buurt, op een verjaardag of op het sportveld. Maar, hoe weten we of het vermoeden klopt? En hoe kaart je dan dat thema aan zonder dat iemand zich aangevallen of dom voelt? En hoe kunnen we mensen met geldzorgen effectief helpen?” 

“De workshop was gericht op hoe je kunt merken dat mensen geldzorgen hebben, hoe je de vraag ‘red je het wel’ stelt en hoe je mensen kunt helpen. In de workshops werden handvatten en hulpmiddelen aangereikt om in ieders eigen omgeving en netwerk over geldzorgen te gaan praten en mensen waar nodig te verwijzen naar hulpverlenende instanties, zoals de Gemeente Goeree-Overflakkee, SchuldHulpMaatje en Stichting Zijn. Daardoor kan er eerder hulp worden verleend en wordt erger voorkomen. En dat is hard nodig want volgens recent onderzoek heeft 1 op de 5 gezinnen in Nederland problematische of risicovolle schulden.”

Meer weten over SchuldHulpMaatje? Kijk op www.schuldhulpmaatje.nl/goeree-overflakkee, of neem contact op met een van de coördinatoren.

Uit de krant