Afbeelding

Getalenteerde groep 8-leerlingen sluiten Masterclass af

Algemeen 344 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Leerlingen van de CSG Prins Maurits sloten vrijdag 22 de Masterclass 2024 af met een presentatiemiddag. Zij presenteerden hun gedane onderzoek aan ouders en belangstellenden.

Getalenteerde groep 8-leerlingen hebben tijdens twaalf bijeenkomsten op de CSG Prins Maurits allerlei onderzoeken uitgevoerd rondom het thema duurzaamheid. Deze onderzoeken werden gedaan onder leiding van acht betrokken leerlingen uit vwo 5. Met veel enthousiasme wisten ze de groep 8’ers uit te dagen met ingewikkelde breinbrekers. De toekomstige brugklasleerlingen hebben een eigen onderzoek uitgevoerd en daarmee onderzoeksvaardigheden aangeleerd.

Tijdens deze feestelijke afsluitende bijeenkomst, presenteerden de groep 8-leerlingen hun onderzoek aan ouders en belangstellenden. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren biologische landbouw, een duurzame school, watervervuiling, zwerfafval, zeespiegelstijging, verpakkingsmaterialen en vegetarisme. “We kijken terug op een informatieve en geslaagde middag waarin we van en met elkaar konden leren”, aldus de CSG Prins Maurits.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant