Afbeelding

Ringdag/Wereldbroederschap met Samendienst en workshops bij Doopsgezind Ouddorp

Algemeen 326 keer gelezen

OUDDORP - Op zondag 28 januari wordt in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden 3 in Ouddorp de jaarlijkse Ringdag/Wereldbroederschap gehouden. Het is een dag van ontmoeting met medebroeders en zusters uit de regio Zuid West Nederland. Eenieder is van harte uitgenodigd en welkom op deze Samendienst, die dit keer door ds. Marijn Vermet wordt geleid met als thema ‘Geloven beweegt ons’.

Het is een unieke gelegenheid om het uitgebreide laagdrempelige programma, nu in het kader van de Ringdag/Wereldbroederschap, met elkaar te vieren en ook de kinderen erbij te betrekken. Voor hen wordt tijdens de predicatie een afzonderlijke kindernevendienst gehouden. De kerkzaal is voor aanmelding geopend vanaf 09.30 tot 10.00 uur waarna men met koffie/thee/frisdrank tot 11.00 uur kan luisteren en meezingen met het kerkkoor. Na de predicatie (11.00 tot 12.00 uur) is er een fotomoment en lunch tot 13.30 uur. Het middagprogramma (vanaf 14.30 uur) biedt een keuzemogelijkheid met liefst vijf workshops. Koffie, thee en fris vormen de afsluiting van de bijeenkomst rond 15.45 uur. 

Men kan in de middag een keuze maken uit één van de volgende workshops:
- Workshop voor kinderen (1): De kinderen maken tijdens de workshop een houten kerk: ‘de kerk, jouw (t)huis’. Zorg voor de schepping, zorg voor elkaar, zorg voor de kerk, jouw (t)huis.
- Workshop (2): Wandeling buiten, van ‘t hart naar onze voeten: strand. Kom in beweging en wandel mee. Denk aan warme kleding en schoeisel/laarzen.
- Workshop (3): Dopers-graan en de schoonheid van het (groene) strand. De reis van het Turkey Red Wheat in Ouddorp en verre omstreken. Laat het strand u inspireren om in beweging te komen.
- Workshop (4): Doopsgezinde geschiedenis in Ouddorp. 400 jaar doopsgezinden in Ouddorp en speciale aandacht voor hulp vanuit Amerika na de Watersnoodramp van 1953 in Ouddorp.
- Workshop (5): verhalentafel. We vertellen elkaar verhalen vanuit het thema ‘Geloven beweegt ons...’

Aanmelden 

Aanmelden kan tot en met 22 januari 2024 en kan via ringdag@doopsgezindouddorp.nl. Vergeet niet uw naam, eventuele dieetwensen of allergie voor de lunch en uw keuze voor één van de workshops aan te geven. De kosten voor deze dag zijn 12,50 euro per persoon, kinderen zijn gratis. U kunt de bijdrage overmaken op IBAN NL13 RABO 035 12 64 272 onder vermelding van ‘Ringdag 2024’ en uw naam. 

Uit de krant