Zosja en Eric zijn druk bezig met het verplaatsen van een stelling ter voorbereiding op de recycleroom.
Zosja en Eric zijn druk bezig met het verplaatsen van een stelling ter voorbereiding op de recycleroom.

Goed voor Goed Oude-Tonge zoekt gereedschap voor nieuwe ‘recycleroom’

Algemeen 970 keer gelezen

OUDE-TONGE - Afgelopen weken zijn de deelnemers van Goed voor Goed in Oude-Tonge van start gegaan om de werkruimte boven het fietsmagazijn om te toveren naar een ‘recycleroom. Er wordt gewerkt aan een informatiecentrum gericht op kinderen van de basisschool. Zij kunnen hier met goederen uit de afvalstroom prachtige kunstwerken maken.

Het is de bedoeling dat er verschillende kasten gevuld worden en dat deze kasten kunnen worden geopend door een vragenlijst te beantwoorden in de vorm van een quiz. Zo kunnen de kinderen bij de sleutel voor de kast komen om deze te openen, om vervolgens aan de slag te gaan met de materialen zoals glas, hout, boeken, metaal, enzovoort. “Dit zal de kinderen stimuleren om afval beter te gaan scheiden en dat er eigenlijk geen afval is”, zegt Goed voor Goed.

“Ook willen we het mogelijk maken om in deze ruimte een verjaardagsfeestje met de kinderen te vieren. Op een woensdagmiddag, eerst pannenkoeken eten en dan aan de slag. Bijvoorbeeld een nieuwe jurk maken van een oude en versleten broek of een vogelhuisje van hout, of een glazen potje beplakken tot een waar kunstwerk.”

‘Stoffig’ gereedschap gezocht

Om dit te realiseren heeft Goed voor Goed hulp nodig. “Heeft u in de kelder, zolder, schuur of waar dan ook nog goed gereedschap liggen wat niets anders doet dan stofhappen? Breng dit dan naar de locatie van Goed voor Goed aan de Energiebaan 2 in Oude-Tonge. Wij kunnen het goed gebruiken. Wij hebben een bijdrage mogen ontvangen van Deltawind en daar zijn wij heel blij mee. Hier van gaan we in dit nieuwe jaar lijm, goede soldeerbouten, stiften en alles wat we nog tekort komen aanschaffen.”

3D printer op verlanglijstje

“Verder staat er nog een 3D printer op ons verlanglijstje Die willen we graag gaan inzetten om gerecycled plastic om te vormen naar nieuwe producten. Door dit proces worden kinderen er bewust van gemaakt dat je van oude producten weer nieuwe kan maken. Wij hebben bij de gemeente ook een aanvraag gedaan voor de ondersteuning van dit project maar wellicht wil een bedrijf of particulier onze opzet ondersteunen met een donatie.”

Vrijwilligers gezocht

“Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Jullie zijn welkom bij Goed voor Goed. Al is het voor een ochtend of een middag in de week, er is altijd wat te doen en je werkt met meer enthousiastelingen in een gezellige sfeer waar er zeker tijd is om gezellig een kopje koffie of een bakje thee te drinken met elkaar.”

Bel voor vragen of voor meer informatie over de recycleroom, over een bijdrage of over het vrijwilligerswerk naar Goed voor Goed of kom langs op de locatie aan de Energiebaan 2 in Oude-Tonge. U kunt vragen naar Ellen of Jon, zij helpen u dan graag verder.

Uit de krant