Afbeelding

Extra raadsvergadering over flexwoningen

Algemeen 497 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op dinsdag 26 september vergadert de gemeenteraad in een extra openbare raadsvergadering. Op de agenda staat de Verklaring van geen bedenkingen voor de realisatie van 111 flexwoningen aan de Sommelsdijkse Havendijk in Middelharnis.

“Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman schrijft deze extra vergadering uit om voortgang te houden in dit dossier”, aldus de gemeente op haar website. “De 111 flexwoningen zijn bestemd voor de langdurige opvang van ongeveer 300 ontheemden uit Oekraïne.” De vergadering is noodzakelijk omdat de voorzieningenrechter vorige week de bouw voor minimaal zes weken stillegde. Een groep omwonenden was van mening dat de vergunning in strijd met wet- en regelgeving is verleend, omdat niet de juiste voorbereidingsprocedure is verleend, onvoldoende rekening wordt gehouden met de leefomgeving en onduidelijk is of er wel voldoende parkeerplaatsen worden aangelegd. De rechter stelde hen in het gelijk, waardoor de gemeente nu alsnog een omgevingsvergunning nodig heeft voor de bouw van de flexwoningen. Dat betekent onder meer dat het college het plan alsnog langs de gemeenteraad moet zien te loodsen, te beginnen met een verklaring van geen bedenkingen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de vergadering bij te wonen in Bestuurscentrum Het Rondeel aan de Dwarsweg 40 in Middelharnis. De vergadering is vanaf 19.30 uur ook online te volgen via de website van de gemeente. Hier zijn ook de bijbehorende stukken te vinden.

Uit de krant