Afbeelding

Medisch dossier huisarts online in te zien bij Zorggroep Haringvliet

Algemeen 536 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Huisartsenorganisatie Zorggroep Haringvliet biedt de mogelijkheid aan om online het medisch dossier van de huisarts in te zien. De bibliotheek Middelharnis biedt hiervoor een gratis cursus ‘Digvitaler’ aan.

De digitalisering in de huisartsenpraktijken en ziekenhuizen is in volle gang. Het is dus belangrijk om nu al te leren hoe het medisch dossier bekeken kan worden. Ook het dossier van ziekenhuizen is online toegankelijk.

Patiënten vanaf 16 jaar kunnen online hun medisch dossier van hun huisarts bekijken. Bij sommige huisartsenpraktijken kan online ook een herhaalrecept aangevraagd worden, digitaal een vraag gesteld en/of afspraak gemaakt worden. De patiënt kan in de beveiligde omgeving inloggen via de website van de huisarts. Als een patiënt bij de huisarts is geweest, maakt de huisarts een kort verslag in het medisch dossier. In het online medisch dossier kunnen patiënten thuis het verslag en gemaakte afspraken nog eens rustig nalezen.

Cursus

Online een medisch dossier bekijken is niet voor iedereen gemakkelijk. De huisartsen op Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Ridderkerk bieden samen met de bibliotheken in die regio’s de cursus ‘Digivitaler’ aan. In deze cursus leren patiënten hoe zij kunnen inloggen in het patiëntportaal van de huisarts, om hun medisch dossier te bekijken en gebruik te maken van de online mogelijkheden zoals het aanvragen van herhaalrecepten, een vraag stellen of een afspraak maken.

Donderdag 5 oktober is er een gratis cursus ‘Digivitaler’ in de bibliotheek van Middelharnis. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de cursus via telefoonnummer 06-33920600 of via e-mail: digitaalhuis-go@bzhd.nl

Uit de krant