Afbeelding
ingezonden mededeling

Grond zeven in plaats van afvoeren: goedkoper en duurzamer

Algemeen 1.092 keer gelezen

DIRKSLAND – Stel: je hebt een inrit ontgraven en zit met een flinke hoop zand met grint en puin. Wat doe je met al die kubieke meters? Afvoeren met een container is een optie. Een betere optie is de grondzeef van Grondig Gezeefd uit Dirksland inzetten. Beter omdat zeven vaak veel goedkoper is, en bovendien duurzamer.

Grondig Gezeefd is een initiatief van Hans Struik uit Dirksland. “Ik werk al jaren in de weg- en waterbouw en was al een tijd op zoek naar een kleine, mobiele grondzeef. Uiteindelijk heb ik er een gevonden, de Zemmler, deze is te gebruiken voor kleinere partijen grond en compost. Je hoeft geen grote grondzeef op een dieplader aan te voeren, de Zemmler is achter een auto te vervoeren. Bovendien neemt deze mobiele grondzeef veel minder ruimte in. Ook op kleine oppervlaktes kun je er goed mee uit de voeten. Het werkt heel simpel: draai met de poten de machine op hoogte, klap de bandjes uit en zeven maar…” De Zemmler heeft een capaciteit tot 50 kuub per uur en kan geladen worden met een (mini)kraan of (kleine) shovel. Deze kan erbij gehuurd worden.

Herbruikbaar

Struik verhuurt het apparaat op Goeree-Overflakkee en in de omliggende regio. De klantenkring bestaat uit onder meer aannemers en tuinders, maar ook particulieren. Kortom: iedereen die grond moet afvoeren, maar opziet tegen de hoge kosten.

De grondzeef huren is goedkoper. Omdat vaak 80 tot 90 procent van de gezeefde grond herbruikbaar is en je dus op je eigen terrein kunt houden. Hoe zit dat? Na het zeven ontstaan drie fracties. De eerste fractie bestaat uit schone grond, schoon zand < 10mm, de tweede fractie is 10 tot 50 mm dat bijv. opnieuw te gebruiken is als fundatiemateriaal. De derde is restfractie > 50mm bestaat uit puin, hout, etc. dit kan worden afgevoerd tegen lage afvoerkosten.
Door deze scheiding bespaar je dus flink op de kosten, want grond afvoeren is niet goedkoop. Zeker niet als er sprake is van (lichte) vervuiling.
Er zijn zeefnetten beschikbaar van 10, 20, 25 en 30 mm.

Schone compost

Wie een composthoop heeft kan de Zemmler gebruiken om de takken, wortels, stukken hout en andere vuiligheid eruit te zeven. Het resultaat: schone compost.
De mobiele grondzeef die Grondig Gezeefd verhuurt, heeft nog een duurzaam voordeel: wanneer er krachtstroom voorhanden is, doet hij zijn werk elektrisch. Zo niet, dan draait de machine op het ingebouwde aggregaat.
Hans Struik kan ervoor zorgen dat de zeef op de gewenste locatie komt te staan en uitleg te geven over de werking en bediening. Maar huurders hebben ook de mogelijkheid om hem zelf op te halen in Dirksland.
Uw zeefwerk kan ook door Grondig Gezeefd worden uitgevoerd.

Meer informatie over de mogelijkheden, de tarieven et cetera is te vinden op www.grondiggezeefd.nl.

Uit de krant