Afbeelding

Expositie van schilderijen in de Voorste Vloer

Algemeen 437 keer gelezen

MELISSANT - Woensdag 19 april wordt een expositie van schilderijen van Kees de Kievit geopend door wethouder van Kunst en Cultuur Jaap Willem Eijkenduijn. Dat gebeurt om 10.30 uur in inloophuis de Voorste Vloer te Melissant (Julianaweg 84b) onder het genot van een kopje koffie met koekje van bakker Van Harberden.

De schilderijen blijven tot eind mei te bewonderen. Op 10,11, 12 en 13 mei zijn er open dagen in het inloophuis en in kwekerij de Nollestee. Het inloophuis is maandag, woensdag en vrijdag geopend van 9.00 tot 15.30 uur. Er kan gebruik gemaakt worden van een warme maaltijd.

De Voorste Vloer is een laagdrempelige voorziening waar (jonge) mensen met geheugenklachten, chronische ziekten en eenzaamheid en hun mantelzorgers met hun vragen en behoeften terecht kunnen. Het inloophuis werkt niet met indicatie of diagnoses, iedereen is dus welkom zonder verwijzing. “We gaan uit van mogelijkheden, interesses, kennis en vaardigheden van de bezoekers. Het inloophuis is voor en door mensen. Dat betekent dat bezoekers en vrijwilligers onder leiding van professionele zorgmedewerkers samen een thuis creëren. Een laagdrempelige ontmoetingsplek waar veel kan, niets moet, zelfredzaamheid, eigenheid en zorg voor elkaar centraal staat.” 

De dochter van schilder Kees de Kievit vertelt dat haar vader al zijn hele leven tekent en schildert. “Ik vind het heel fijn dat mijn vader op dit mooie plekje nog wat van zijn schilderijen kan tonen, van wat toch een passie was en is… de passie voor schoonheid en dat voor een moment te kunnen vangen en vastleggen. Ik hoop dat hij het nog heel lang kan doen. En dat hij ondanks zijn diagnose nooit zijn verwondering over de schoonheid van het leven verliest.”

Uit de krant