Afbeelding

Poolse vrouw (19) verdronken bij Ouddorp

Algemeen 758 keer gelezen

OUDDORP - Een 19-jarige vrouw uit Polen is afgelopen zaterdagavond verdronken bij Ouddorp. Het slachtoffer werd vermist gemeld door haar vriendin, nadat zij samen op het strand van Ouddorp waren geweest. Na een zoekactie werd het meisje terug gevonden in de waterlijn van het strand in Ouddorp. Reanimatie mocht helaas niet meer baten.

Een 21-jarige Italiaanse deed zaterdagavond melding van de vermissing van de Poolse, waarmee ze samen op het strand was geweest. De vrouwen waren zaterdagmiddag rond een uur of vijf naar het strand gegaan en hebben daar op het strand alcohol genuttigd. De 21-jarige vrouw werd later op de avond wakker op het strand zonder haar vriendin. Zij is naar de weg gelopen waar zij om hulp heeft geroepen.

Na een zoekslag op het strand werd de Poolse vrouw gevonden. De man die haar vond belde gelijk 112 en startte een reanimatie. Deze is door de hulpdiensten overgenomen. Het slachtoffer is nog per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht, maar daar helaas alsnog overleden, aldus de politie.

De politie laat weten de zaak in onderzoek te hebben. Uit de eerste bevindingen, van onder andere de FARR-arts, lijkt geen sprake van een misdrijf. “Het is zeer aannemelijk dat de vrouw is verdronken”, aldus de politie.

Uit de krant