Afbeelding

Ervaar het boerenleven tijdens Kijkbijdeboer

Algemeen 411 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Langzaam maar zeker kunnen we gaan aftellen naar Kijkbijdeboer 2023. Op tweede paasdag zetten verschillende agrarische bedrijven de deuren open voor een succesvol, jaarlijks terugkerend evenement, dat voor de elfde keer wordt georganiseerd.

Eén van de vele mooie dingen van de agrarische sector op Goeree-Overflakkee is de diversiteit van bedrijven. De bedrijven die dit jaar mee doen zijn dan ook heel verschillend van aard. Dat wordt vast nog lastig kiezen, want negen bedrijven en een molen op één dag bezoeken zal niet meevallen. Er doen dit jaar meerdere akkerbouwbedrijven mee, een melkveebedrijf, een geitenhouderij, een vleesveehouderij en een molen. De deuren opzetten vraagt de nodige voorbereiding van de ondernemers en hun gezinnen. De schuur en het erf worden nog eens extra aangeveegd en er wordt gezorgd voor wat te eten en te drinken. Maar bovenal willen de deelnemers de bezoekers voorzien van heel veel informatie. Hoe werkt het nu op zo’n boerenbedrijf? Met hoeveel liefde en passie wordt er gezorgd voor de dieren? Hoe werken de bedrijven aan allerlei verschillende milieudoelen? En waar komen de aardappelen, uien, melk en nog veel meer producten uit de supermarkt vandaan? Nu al weten welke bedrijven er meedoen? Kijk dan op Kijkbijdeboer.nl.

Kijkbijdeboer is een evenement dat gratis bezocht kan worden, het bij elkaar krijgen van het benodigde budget is ieder jaar een hele uitdaging, aldus de organisatie. “Draagt u Kijkbijdeboer een warm hart toe dan is het mogelijk om via bijgevoegde QR-code een bijdrage te doen aan de organisatiekosten. Met heel veel kleine beetjes kunnen we zo een extra mooie dag neerzetten.”

Afbeelding

Uit de krant