Afbeelding

Dorpsraad Oude-Tonge organiseert verenigingsmarkt

Algemeen 708 keer gelezen

OUDE-TONGE - Op zaterdag 18 maart organiseert de Dorpsraad Oude-Tonge, in samenwerking met SRGO Grutterswei, voor de tweede keer een verenigingsmarkt. Een groot aantal verenigingen, organisaties en kerken uit het dorp presenteert zich deze dag aan de inwoners van Oude-Tonge en omstreken. Ook voor de kinderen is er een leuk programma. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen tussen 10.00 en 15.00 uur. De toegang is gratis.

Oude-Tonge kent een rijk verenigingsleven. Het is veelzijdiger dan veel inwoners vermoeden. Er valt namelijk genoeg te kiezen voor sportieve, muzikale en creatieve mensen, maar ook op het gebied van informatie en gezelligheid is er heel veel te doen. Voor zowel de jeugd, als voor de ouderen. Daarnaast telt Oude-Tonge diverse geloofsgemeenschappen en zijn er verschillende organisaties actief op het gebied van cultuur en welzijn. Een groot deel hiervan presenteert zich aanstaande zaterdag in de Grutterswei. Bezoekers kunnen zich laten informeren, inspireren en motiveren. Het is ook mogelijk om vrijblijvend mee te doen aan verschillende activiteiten. Gedurende de dag zijn er diverse muzikale optredens.

Kinderprogramma

Ook aan de kinderen is gedacht. Ze kunnen meedoen aan activiteiten in de sporthal en als ze willen hun overbodige spulletjes verkopen op de kleedjesmarkt. Vanaf 11.00 uur zijn de Vlinder Vriendjes aanwezig en kunnen ze zich laten schminken of een glitter tattoo laten zeten. Een kijkje nemen in een heuse ambulance is ook een mogelijkheid. Deze staat vanaf 14.00 uur geparkeerd nabij de Grutterswei.
Kortom een veelzijdige dag voor jong en oud. De kernwethouder van Oude-Tonge, Jaap Willem Eijkenduijn, zal het startschot geven, waarna om 10.00 uur de deuren open gaan voor het publiek. De organisatie nodigt iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen.

Uit de krant