(Foto: Marjo Smit)
(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 toont karakter en wint van kogelvangers

Algemeen 543 keer gelezen

DIRKSLAND - De winterstop is ten einde en dat betekent dat DVV’09 na een geslaagd trainingskamp in Spanje weer mocht aantreden in competitieverband. De mannen van trainer John Kleijn kregen met Kogelvangers gelijk een belangrijke wedstrijd voor de kiezen. Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks op de ranglijst; het verschil is één punt in het voordeel van de Dirkslanders. Ging het DVV’09 lukken om in de eerste wedstrijd van 2023 gelijk de volle buit te pakken?

De voetbalomstandigheden waren perfect deze middag. Er kon gewoon aangetreden worden op het prima bespeelbare hoofdveld. Een lekker zonnetje en het flink opgekomen publiek maakten het plaatje compleet. DVV startte sterk en was via een zelf gecreëerde kans Van de Berg al na een paar minuten dichtbij de openingstreffer. Uiteindelijk liet het eerste doelpunt van de wedstrijd niet lang op zich wachten. In de zesde minuut kreeg Van Bergen de bal in het strafschopgebied voor de voeten en slaagde er na veel kappen en draaien in om de 1-0 tegen de touwen te schieten. De Dirkslanders hadden deze fase uit kunnen nutten door al vroeg afstand te nemen van Kogelvangers. Echter, pogingen van De Man en Van der Veer troffen geen doel en zo kropen de bezoekers langzaam uit hun schulp. De mannen uit Willemstad werden gesterkt door een ongelukkig moment achterin en straften dit buitenkansje genadeloos af 1-1. De thuisploeg verslapte wat in tweede deel van de eerste helft en Kogelvangers maakte hier dankbaar gebruik van. Dit resulteerde in het feit dat doelman Hanenberg tweemaal van dichtbij handelend moest optreden. Ondanks deze minder fase slaagde DVV er toch in om in de omschakeling gevaarlijk te worden en had het na overtredingen op Van Dam en Van der Veer misschien wel een penalty moeten krijgen. Op slag van rust krijgt DVV nog een flinke tik te verwerken. Een rappe aanvaller werd slim weggestoken, passeerde doelman Hanenberg en schoot zijn ploeg met een 1-2 voorsprong de rust in. 

In de rust was iedereen het er over eens dat deze achterstand onnodig was en dat die in de tweede helft gerepareerd moest gaan worden. Met deze verbetenheid kwam DVV dan ook uit de kleedkamer en werd Kogelvangers geen moment van rust meer gegund. Na tien minuten was Van der Veer na een corner heel dichtbij de gelijkmaker, maar stuitte zijn kopbal via de lat terug het veld in. En ook een prachtige vrije trap van Boshoven spatte op de lat uiteen. Iedereen voelde dat een doelpunt niet uit kan blijven en in de 62e minuut was het dan eindelijk raak. Met een mooie voorzet bereikte De Man het hoofd van R. van den Boogert, die legde de bal klaar voor de inlopende Van Dam en hij verschalkte de doelman van dichtbij 2-2. Het verzet van Kogelvangers was nu echt gebroken, want een paar minuten later was het weer raak. Van der Veer werd door Van Bergen alleen voor de keeper gezet en prikte de 3-2 binnen. Waar scheidsrechter Fitters in de eerste helft de kaarten nog aardig op zak hield, kwam in het tweede bedrijf de gele kaart na een paar fikse overtredingen een aantal keer tevoorschijn. In de 78e minuut betekende dit voor een speler van Kogelvangers zijn tweede van de wedstrijd en moesten de bezoekers ook nog eens met tien man door. In de 88e minuut was het de jonge Jens Mastenbroek die zijn debuut en goede invalbeurt wist op te luisteren met een treffer. Boshoven was na een mooie solo niet zelfzuchtig, hield het overzicht en bediende Mastenbroek. Deze rondde zeer beheerst af en besliste hiermee de wedstrijd. Ook Olaf Kieviet mocht in de slotfase nog zijn debuut maken in het 1e.

Zo kent DVV’09 met deze overwinning een heerlijke start van 2023. Heeft het na rust zichtbaar karakter getoond en was de zege uiteindelijk dik verdiend. Volgende week wacht er een uitwedstrijd in Den Bommel. De aftrap is om 14.30 uur. 

Uit de krant