(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 na zege op Kruiningen met lekker gevoel winterstop in

Sport 398 keer gelezen

REGIO - In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop moest DVV’09 het opnemen tegen het stugge Kruiningen. De Zeeuwen geven relatief weinig goals weg en hebben het al veel tegenstanders knap lastig gemaakt.

Met name de overwinning op MOC’17 één van de beste uit de afdeling springt in het oog. Een goed resultaat was voor de Dirkslanders zaterdag heel belangrijk en dit had trainer John Kleijn zijn mannen duidelijk op het hart gedrukt.

De supporters hadden nog maar net hun plekje gevonden of waren zelfs nog onderweg om koffie te halen en de 0-1 lag al tegen de touwen. Balverlies werd met een mooie steekpass keihard afgestraft en DVV keek al vroeg tegen een achterstand aan. Het bleek het startsein te zijn voor een rommelige eerste helft, waarin het spel op en neer golfde. De thuisploeg beet al snel van zich af en kwam in de 10e minuut met een antwoord. In de omschakeling werd Van Bergen door De Berg weggestuurd en geen tegenstander die hem meer bijhield. Zijn strakke lage voorzet werd onder druk van Van Dam door een verdediger achter zijn eigen doelman gewerkt. DVV liet in deze eerste helft al wel zien dat het voetballend de betere ploeg was en dat Kruiningen het met name moest hebben van de lange bal en standaardsituaties. Uit zo’n moment slaagden de Zeeuwen erin toch weer op voorsprong te komen. Na een vrije trap werd het kopduel verloren en de bal doorgekopt het strafschopgebied in, waar een vrijstaande aanvaller de 1-2 op het scorebord zette. Er ontstond geen paniek en DVV ging op jacht naar de gelijkmaker in het besef dat een overwinning die dag zeker te halen was. Via Van der Veer was er van dichtbij al bijna snel een antwoord, maar zijn poging ging over.

Na een overtreding op Van Dam, net buiten het strapschop gebied kreeg de thuisploeg een vrije trap. Boshoven schaarde zich achter deze bal en schoot hem zuiver, achter de aan de grond genagelde keeper (2-2). De wedstrijd bleef op en neer golven en claimde Kruiningen een rode kaart na een vermeende overtreding van doelman Hanenberg op een aanvaller. Doordat er nog verdedigers meeliepen, oordeelde de scheidsrechter het moment niet als doorgebroken speler en bleef het bij geel. Een paar minuten later ging de bal uiteindelijk wel op de stip na licht vasthouden en neigde dit naar een goedmakertje aan het adres van Kruiningen. Doelman Hanenberg keerde de penalty op zeer fraaie wijze en voorkwam een nieuwe achterstand van zijn ploeg. Nadat Van der Veer na een fraaie actie nog de lat wist te raken, vond de scheidsrechter het na een tumultueuze eerste helft tijd voor een bakje thee.

Na de rust een heel ander spelbeeld. DVV was hierin de bovenliggende partij en dwong Kruiningen terug op eigen helft. De Dirkslanders moesten hier lang het geduld bewaren en er werden twee treffers afgekeurd vanwege buitenspel. In de 75e minuut mocht Van Dam een vrije trap nemen op een heerlijke plek. Maar de manier waarop hij de bal binnenschoot was van grote klasse en zo was de voorsprong eindelijk een feit. Kort hierna maakte Van Putten in de scrimmage aan alle onzekerheid een einde en frommelde de 4-2 binnen. De score had in het verloop van de wedstrijd nog hoger uit kunnen vallen, maar de bleef de marge tot het laatste fluitsignaal op twee treffers.

Een heerlijke, maar bovenal zeer belangrijke overwinning voor DVV’09. Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop en de ploeg van John Kleijn blijft lekker meedraaien in de 3e klasse. In het nieuwe jaar zal er op 21 januari weer gestart worden met een thuiswedstrijd tegen Kogelvangers.