(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

GAAV in de Doopsgezinde Gemeente

Algemeen 339 keer gelezen

OUDDORP -  De Doopsgezinde Gemeente in Ouddorp start met GAAV, dat speciaal ontwikkeld is voor de jeugd. Hieronder vallen onder andere de jeugdzolder, jeugdactiviteiten, en ook het Youth Event. Het Youth Event heeft hierdoor ook een naamsverandering, namelijk GAAV Event.

GAAV staat onder andere voor ‘God, allerhoogste, almachtige, Vader’ en voor ‘geduldig, avontuurlijk, aanwezig, vrijheid’. En in het Latijn: grex (kudde), ab (van), aeternalis (eeuwig), vivere (leven). Via de socials (Facebook; GAAV Doopsgezinde Gemeente en Instagram: GAAV_DGO) is te volgen over wat GAAV allemaal in petto heeft.

Het allereerste GAAV Event staat op de planning op 8 januari. Samen met de GAAV band, die de muziek verzorgen, God aanbidden en luisteren naar de spreker, Jorg Littooij. Jorg is sinds 1 augustus 2019 werkzaam in de functie assistent-predikant NextGen. Dit houdt in dat hij zich vooral binnen de gemeente (Kerk van de Nazarener) richt op tieners, jongvolwassenen en jonge gezinnen. 

Jorg is toegankelijk voor jonge mensen en kent hun belevingswereld. Hij heeft als missie dat de kerk een plek is en blijft waar de nieuwe generatie zich gezien, gehoord en gekend weet. Hij vindt het belangrijk dat jonge mensen kunnen groeien in het liefhebben van God, hun naasten en zichzelf omwille van de wereld op een manier die bij hen aansluit. Jongeren zijn niet alleen de kerk van de toekomst maar juist de kerk van nu. Het GAAV Event vindt plaats in de Doopsgezinde Gemeente en begint om 18.30 uur.

Uit de krant