De Victoriahallen in Dirksland (Foto: Adri van der Laan).
De Victoriahallen in Dirksland (Foto: Adri van der Laan).

‘Samen koken, samen eten’

Algemeen 663 keer gelezen

DIRKSLAND - Vanaf 8 november organiseert ‘Voor Mekaore’ gedurende de wintermaanden elke dinsdag ‘Samen koken, samen eten’ bij SVIK in de Victoriahallen aan de Philipshoofjesweg 57b in Dirksland. Voor Mekaore is een samenwerkingsverband van SVIK, de Hervormde Gemeente Dirksland en Oranjevereniging Dirksland. Ook lokale ondernemers leveren een bijdrage aan de wintermaaltijden.

“Samen koken en met elkaar eten is lekker en gezellig en u ontmoet andere mensen”, aldus de organisatie. “De wintermaaltijd bestaat uit twee of drie gangen en er wordt gekookt voor maximaal 40 mensen. U hoeft niet zelf te verzinnen wat er gekookt wordt, maar natuurlijk mag u meedenken.” Er is iedere week een kok/coördinator en daarnaast zijn veel vrijwilligers nodig die meehelpen met koken, tafels dekken en/of helpen opruimen. “We starten om 16.15 uur. Doet u mee?”

Om er voor te zorgen dat iedereen genoeg te eten heeft, is het belangrijk om aan te melden. Dit kan door te bellen naar Mimi van Loon (06-39239444) tot uiterlijk 16.00 uur de vrijdag ervoor. “Bij het aanmelden graag vermelden of we rekening moeten houden met een dieet en/of allergie. We hebben ook een telefoonnummer en/of emailadres nodig waarop we u kunnen bereiken. Wanneer het maximum van 40 eters is bereikt, komt u op een reservelijst. Dan staat u bovenaan de lijst voor de volgende week. Kunt u onverwachts niet meer deelnemen, vragen we om u af te melden”, aldus de organisatie.

Uit de krant