Het wiebelde flink, maar Sint en Piet deden het toch maar: zwaaien naar de patiënten vanuit een hoogwerker (Foto: Sam Fish).
Het wiebelde flink, maar Sint en Piet deden het toch maar: zwaaien naar de patiënten vanuit een hoogwerker (Foto: Sam Fish).

Hoog bezoek voor patiënten ziekenhuis

Algemeen 483 keer gelezen

DIRKSLAND - Sinterklaas is al een wat oudere man. Hij valt met zijn leeftijd dus in de risicogroep voor het coronavirus. Daarom stond zijn bezoek op losse schroeven. De Sint brengt namelijk elk jaar een bezoekje aan de patiënten in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Samen met zijn Pieten gaat hij dan de afdelingen langs om iets lekkers uit te delen en een praatje te maken. Jong en oud wordt daar natuurlijk helemaal blij van. Maar het coronavirus dreigde roet in het eten te gooien voor zijn bezoekje dit jaar. Gelukkig was er een oplossing.

Door Sam Fish

Maar voordat alles kon beginnen, moest Sinterklaas even opwarmen. Zijn bezoekje vond plaats op vrijdag 4 december en dat was een aardig koude dag. Met een harde wind en hier en daar een spetter regen was een kopje koffie dus best wel welkom.

Sint was dan ook aangenaam verrast dat hij een gloednieuw afhaalpunt aantrof van de koffie tuktuk. Deze is sinds kort geopend naast de hoofdingang van het ziekenhuis. De barista maakte een heerlijk luxe cappuccino van echte Flakkeese Brandstof koffie voor de Sint. Deze nam hij dan ook dankbaar aan via het afhaalluikje. “Lekker hoor, dat heb ik wel nodig als ik hier buiten ben”, zegt de Sint bij het krijgen van zijn cappuccino. “Nu kan ik echt op bezoek bij de mensen.”

Raambezoek

Sinterklaas en zijn twee Pieten besloten de kinderen op de kinderafdeling vanaf de buitenzijde een bezoekje te brengen. Zwaaien voor het raam en met stiften werd er van alles op het raam geschreven en getekend. Van het zorgpersoneel kregen de kinderen op hun kamer een cadeautje aangereikt. En natuurlijk kan wat lekkers dan ook niet ontbreken. Zo werd het ondanks de huidige maatregelen toch nog een bijzonder bezoek en zeker een welkome afleiding voor de kinderen.

Maar er liggen ook patiënten op de eerste en tweede verdieping. Dan zijn raambezoekjes wat lastiger. Maar ook hier was de Sint inventief. De oplossing kwam in de vorm van een hoogwerker. Deze werd gesponsord door JKE-Heftrucks en zo kon het hele feest dus gewoon doorgaan. Al schommelend konden Sinterklaas en Piet zwaaien naar alle patiënten.

Hoog bezoek

Bij de patiënten was vooraf aangekondigd dat Sinterklaas en een Piet voor het raam zouden verschijnen. Het was dus een leuke verrassing, maar geen grote schok. “Uiteraard hebben we het bezoek vooraf wel even aangekondigd”, vertelt Roos Wielhouwer. Zij is communicatieadviseur binnen het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. “Als ze liever geen bezoek kregen, werden vooraf de gordijnen gesloten.”

En niet alleen de patiënten vonden het bijzondere bezoek geweldig. Er stonden ook aardig wat medewerkers van het ziekenhuis voor het raam om een glimp op te vangen van de Sint. “Het is echt geweldig,” zegt Roos enthousiast. “Het breekt even de dag en veel mensen zijn blij dat we toch iets hebben kunnen doen. Vanwege het virus wil je natuurlijk zo min mogelijk beweging in het ziekenhuis. Veel mensen hadden dus niet meer gerekend op een bezoekje van Sinterklaas. Dan is het op deze manier extra leuk dat we iets hebben kunnen doen. Ik heb een hoop blije gezichten gezien vandaag.”

Uit de krant